Za vážnou nehodu u Meclova může podle policie traktorista

Dne 22. srpna 2017 v 20:23 hodin došlo na silnici I. třídy č. 26 na křižovatce silnic u obce Meclov k dopravní nehodě.

Jarní servisní akce AUTO CB

Došlo k bočnímu nárazu osobního vozidla Škoda Felicia, které jelo po silnici I/26 od Horšovského Týna, do traktoru tovární značky Zetor, který vyjel od obce Meclov na hlavní silnici. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění čtyřleté dívky a ke zraněním dalších osob jedoucích ve vozidle, pětatřicetiletého řidiče, sedmileté dívky a dvou žen ve věku pětadvacet a šestadvacet let. Všechny osoby byly přepraveny do nemocnice buď leteckou či pozemně. Ke zranění řidiče traktoru nedošlo. U obou řidičů policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou dechovými zkouškami. Škody na vozidlech byly vyčísleny na 73 tisíc korun.

Případ si tehdy ihned převzali domažličtí kriminalisté, kteří v současné době prověřování této dopravní nehody ukončili. Zahájili trestní stíhání dvacetiletého traktoristy, kterého obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Šetřením na místě, výslechy a provedenými znaleckými zkoumáními bylo zjištěno, že traktorista na křižovatce při výjezdu z vedlejší silnice se neměl dostatečně přesvědčit o tom, zda mu dopravní situace umožňuje bezpečně vjet na hlavní silnici, a vjel na ní v době, kdy mu z levé strany ve směru od Horšovského Týna přijíždělo výše uvedené osobní vozidlo a kterému nedal přednost v jízdě, přičemž došlo k bočnímu nárazu osobního vozidla do levé strany traktoru. Ve vozidle pak bylo několik osob těžce zraněno. Řidič traktoru porušil důležitou povinnost uloženou mu podle zákona o provozu na pozemních komunikacích týkající se jízdy křižovatkou.

Trestní stíhání je vedeno na svobodě, za spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky nebo peněžitý trest.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.02.2018 06:52



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka