Žáci dostali sady nářadí, dostane se na všechny prváky technických oborů

Na předání v aule Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara Plzeň dostali žáci 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem sady ručního nářadí.

Cílená propagace v Plzni

Předání proběhlo pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Ivany Bartošové.

V rámci podpory technického vzdělávání mládeže opět v letošním roce přistoupil Plzeňský kraj k motivaci žáků technických oborů zakončených výučním listem. Devatenáct středních škol, které se do projektu zapojily a které vzdělávají žáky v tříletých technických oborech, obdrží pro své žáky 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem celkem 854 sad ručního nářadí. Nářadí žáci využijí nejen při výuce, ale i k vlastní potřebě.

Předávání sad probíhá od poloviny září. Sady ručního nářadí už dostali žáci Střední školy, Kralovice, Střední průmyslové školy dopravní, Plzeň, Střední školy, Horažďovice, Odborné školy, Základní školy a Mateřské školy, Plzeň a Středního odborného učiliště stavebního, Plzeň. Šesté slavnostní předání sad ručního nářadí proběhlo dnes v aule Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109 za účasti náměstkyně hejtmana Ivany Bartošové a zástupců Plzeňského kraje. „Vybrali jste si perspektivní obor, jehož absolventi jsou žádaní nejen u nás, ale i v zahraničí,“ uvedla Ivana Bartošová. Žákům technických oborů této školy bylo předáno celkem 78 sad ručního nářadí.

Podpora je zaměřena na obory 23 - strojní, 26 - elektrotechnické, 36 - stavební a nově v letošním školním roce i 41 - zemědělství a lesnictví. Ve stavebnictví jsou podporovány obory: zedník, zednické páce, instalatér, tesař, tesařské práce, pokrývač, kamnář a malířské a natěračské práce, v elektrotechnice pak obory: elektrikář, autoelektrikář, elektromechanik pro zařízení a přístroje, elektrikář – silnoproud, elektrotechnické a strojně montážní práce, ve strojnictví obory: mechanik opravář motorových vozidel, klempíř, obráběč kovů, karosář, nástrojař, strojní mechanik, autolakýrník a strojírenské práce a v zemědělství a lesnictví jsou podporovány obory: opravář zemědělských strojů, lesní mechanizátor, zahradník, zemědělec – farmář, zahradnická výroba, zahradnické práce, opravářské práce.

Na dodavatele nářadí vyhlásil Plzeňský kraj veřejnou zakázku malého rozsahu, jejímž vítězem se stala společnost M.A.T. Group, s.r.o. Všech 854 sad ručního nářadí tak přišlo na 532.000 Kč. Příspěvkem ze svého grantového programu ve výši 100.000 Kč bez DPH na nákup sad přispěla společnost NET4GAS, s.r.o.

Termíny dalších předání sad nářadí žákům 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem:
Datum předání
Škola
Místo předání
16. 10. 2018
Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56
SOU elektrotechnické, Plzeň

Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56
SOU elektrotechnické, Plzeň
22. 10. 2018
Základní škola a Odborná škola, Horšovský Týn, Nádražní 89
ZŠ a OŠ Horšovský Týn

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122
Penzion SŠ Horšov
24. 10. 2018
Střední škola a Základní škola, Oselce
Akademie řemesel KD Stod

Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 - Stod

06. 11. 2018
Střední škola, Bor, Plzeňská 231
Kam na školu? Kam do učení? Kam za vzděláním? Mže, Tachov

Střední průmyslová škola Tachov, Světce 1


Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá

07. 11. 2018
Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362
Akademie řemesel MKS Klatovy

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141

13. 11. 2018
Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 - Domažlice
Akademie řemesel MKS Domažlice
14. 11. 2018
Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III
SŠ Rokycany
23. 11. 2018
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice, U Kapličky 761
SOŠ a SOU Sušice

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka