Žáci Základní školy Staňkov byli na generální zkoušce hudebního festivalu Pražské jaro

Žáci Základní školy Staňkov se ve čtvrtek 19. května zúčastnili generální zkoušky Symfonického orchestru Českého rozhlasu na jeho vystoupení v rámci prestižního mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po generální zkoušce mohli žáci debatovat s dirigentem Jackem Kaspszykem a klavíristou Javierem Perianesem  a nahlédnout do zákulisí jedné z nejprestižnějších akcí na hudebním poli v České republice.

Návštěvu zprostředkovala žákům rodinná nadace manželů Kellnerových – The Kellner Family Foundation. ZŠ Staňkov je zapojena do jejího projektu Pomáháme školám k úspěchu, který je zaměřený na zvyšování kvality výuky ve veřejných základních školách v České republice. 

„Vycházíme z přesvědčení, že dlouhodobá vzdělávací, materiální a personální podpora pomůže učitelům lépe rozpoznávat individuální potřeby žáků, přizpůsobovat styl výuky, a tak dosahovat co nejlepších pedagogických výsledků,“ uvedl Jan Leiner, člen správní rady Nadace The Kellner Family Foundation.

Základní škola ve Staňkově se do projektu zapojila v roce 2015. Je tzv. modelovou školou, které plní v rámci projektu úlohu praktické ukázky toho, jak může vypadat „učící se“ škola zaměřená na úspěch každého žáka. Nabízí inspiraci dalším školám ve svém okolí a je otevřená všem, kteří chtějí nahlédnout do výuky. Modelové školy v rámci projektu Pomáháme školám k úspěchu podporují myšlenku vzájemného učení a sdílení zkušeností mezi školami.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka