Začíná cyklistická sezóna, ČD otevírají v Plzeňském kraji půjčovny kol

České dráhy zahajují čtvrtou sezónu půjčoven kol v Plzeňském kraji. Půjčovny ve stanicích Domažlice, Tachov a Klatovy budou otevřené od 1. dubna do 31. října.

Cílená propagace v Plzni

Kola si lze nejen vypůjčit, ale také je na místo vyjížďky zdarma vlakem přepravit, případně bezplatně uschovat v některé z úschoven a vydat se na část výletu pešky.

V nabídce jsou trekingová kola v dámské a pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. Možné je zapůjčit si i dětské cyklosedačky. Každé kolo je vybavené nosičem, brašnou pod rámem s nezbytným lepením a sadou nářadí. Zájemcům nabízí dopravce kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem. Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit dva osobní doklady (občanský, řidičský průkaz nebo např. In Kartu ČD), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci.

Navíc na vybraných tratích je přeprava kol z půjčoven ČD v osobních a vlacích v kraji zdarma. Jsou to:

•trať 170 Plzeň hl.n. – Cheb

•trať 178 Svojšín – Bor

•trať 180 Plzeň hl.n. – Česká Kubice

•trať 183 Plzeň hl.n. – Železná Ruda-Alžbětín

•trať 184 Planá u Mariánských Lázní – Domažlice

•trať 185 Horažďovice předměstí – Domažlice

Ceník půjčovného v půjčovnách Českých drah v Plzeňském kraji

Jednodenní nájemné:

•základní:  199 Kč

•zlevněné: 159 Kč (pro držitele In Karty nebo jízdenek Eurail, Interrail)

Také v letošní sezóně je síť cyklopůjčoven ČD dostupná ve všech krajích České republiky. Národní dopravce nabízí celkem 96 půjčoven.  Veškeré informace o půjčovnách i přepravě kol ve vlacích ČD jsou k dispozici na www.cd.cz/cdbike.

V roce 2016 bylo celkem vypůjčeno 8 068 kol, což bylo zatím nejvíce od dob zavedení služby, tedy od roku 2003. Nejvíce kol se půjčilo v letních měsících, konkrétně v červenci, kdy bylo zapůjčeno 2591 kol. Mezi nejúspěšnější patřila již druhým rokem půjčovna v Praze-Smíchově, kde bylo za období duben až říjen zapůjčeno 928 kol. Tradičně největší zájem je v  Jihočeském kraji (2355 kol) a v Jihomoravském kraji (891 kol). V Plzeňském kraji ČD zaznamenaly 214 výpůjček.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka