Začínají dovolené. Jak nedat šanci zlodějům

Tak jako každý rok, přichází čas letních dovolených, hudebních festivalů či výletů za památkami.

Cílená propagace v Plzni

Lidé tak na kratší či delší dobu opouštějí svá obydlí, a chtějí si užít zasloužený odpočinek. Bohužel, v tomto období dochází často k majetkové trestné činnosti a pachatelé tak využívají nepřítomnosti majitelů. Z toho důvodu přináší policisté několik základních rad, které mohou možnost spáchání trestného činu alespoň z části minimalizovat.

Řádně uzamknout dveře a okna.
Na svou nepřítomnost zbytečně neupozorňovat a zejména na sociálních sítích nezveřejňovat kdy, kam a na jak dlouho odjíždíte.
Zbytečně nezanechávat v obydlí větší množství finanční hotovosti, šperky, nezanechávat PIN u platební karty, pokud ano, tak uložit do trezoru.
Na schránky a domovní zvonky uvádět příjmení v množném čísle a bez titulů.
O svém odjezdu informovat pouze příbuzné a případně sousedy, kteří vám budou vybírat poštovní schránku. Uschovejte žebříky a jiné nástroje, které by mohl pachatel použít při vloupání.
Zadokumentujte své cennosti ( foto).


     Cesta vozem na dovolenou

     Pokud se rozhodneme na dovolenou cestovat vozidlem, je dobré se na ni dobře připravit. Zkontrolovat si zda je vozidlo v  řádném technickém stavu, především brzdy, pneumatiky, osvětlení a chladící kapalinu v klimatizaci – pokud je jí vozidlo vybaveno. Řádně si připravit plán cesty, zjistit kde je nutné mít dálniční známku a kde se bude muset platit mýtné. V zahraničí platí trochu jiná pravidla pro provoz na pozemních komunikacích, je proto důležité se s pravidly dostatečně seznámit. Naplánujte také, kdy a kde budete čerpat pohonné hmoty, aby Vás nepřekvapila nějaká nenadálá událost v dopravě (kolony). Nejdůležitější je ovšem se před cestou dostatečně vyspat a vyrazit odpočinutí.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 01.07.2018 08:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka