Základní škola v Kralovické ulici chce rekonstrukci výtahu i bezbariérové rampy

S rekonstrukcí výtahu, vybudováním dvou bezbariérových ramp i dvou bezbariérových toalet počítá projekt 4. základní školy v Kralovické ulici v Plzni. O možnosti předložit jej s žádostí o dotaci do říjnové výzvy Národního rozvojového programu mobility pro všechny s ouhlasila Rada města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Předpokládaný rozpočet stavby je 2,256 milionu korun včetně DPH, dotace by mohla činit až 50 procent. Podání žádosti ještě musí schválit zastupitelé. 

„Díky tomu, že má město zpracovaný dokument Sledované trasy pro obyvatele s omezenou schopností pohybu a orientace z roku 2011, můžeme získat dotaci na další odstranění bariér ve veřejné budově,“ přiblížil ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Pokud město získá dotaci v maximální výši, z rozpočtu města by spolufinancovalo akci částkou 1,128 milionu korun. Cílem projektu je odstranit překážky pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Oprava výtahu je nezbytná, neboť zařízení se nachází v havarijním stavu. Kromě výtahu, ramp a toalet počítá projekt také s provedením dalších úprav, díky nimž by byla zajištěna bezbariérovost objektu dle platných norem. 

foto: www.zs4.plzen.eu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka