Zámek Bečov zve na silvestrovské a novoroční mimořádné prohlídky

Oslavte příchod roku 2018 s nejvýznamnější zlatnickou památkou v České republice. Tak zve na mimořádné prohlídky na přelomu roku hrad a zámek v Bečově nad Teplou.

Cílená propagace v Plzni

Prohlídky relikviáře svatého Maura se konají 31. 12. 2017 a 1. 1. 2018 od 13 a 14 hodin. Vstupné je 140/100 Kč.

Prohlídkový okruh Relikviář sv. Maura představí ojedinělou románskou zlatnickou památku nevyčíslitelné hodnoty– relikviář svatého Maura. Doprovodná expozice provede dějinami tohoto skvostu s vyvrcholením v závěru trasy, kde nerušeně vychutnáte krásu románského zlatnictví. V pěti místnostech si nejen prohlédnete originál relikviáře svatého Maura, ale dozvíte se i veškeré základní historické informace související s tímto předmětem.

Expozice je v úvodu věnována nejstarším dějinám této památky – jejímu vzniku, typologickému zařazení a osudům do roku 1945. Následující období je úzce spjato s napínavým pátráním po neznámé „starožitnosti“ mimořádné hodnoty. Putování historií uzavírá etapa restaurování a bližší seznámení s jednotlivými typy zlatnické výzdoby. Vyvrcholením této trasy je prohlídka originálu románského relikviáře svatého Maura.

Vstupenky lze rezervovat: http://npuvstupenky.colosseum.eu/becov/list.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka