Zámek Chudenice hlásí rekordní počet návštěvníků

Letošní turistická sezona na Starém czerninském zámku v Chudenicích byla rekordní. Letos od dubna do konce října navštívilo tuto památku v samém srdci městečka Chudenice na Klatovsku více než 11 tisíc návštěvníků.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Jsme nadmíru spokojeni. Před sedmi lety, kdy jsem na zámek nastoupila, byla průměrná roční návštěvnost našeho zámku kolem 1500 návštěvníků. V loňském roce jsme měli 6403 a v letošním roce jsme překročili hranici jedenácti tisíc návštěvníků. Abychom ale byli konkrétní. Na klasickou prohlídku zámku s výkladem dorazilo loni 4253 a letos 4855 návštěvníků. Na 21 akcí pořádaných na zámku během letošní sezony pak přišlo 6611 osob. V loňském roce na 10 pořádaných akcí dorazilo 2150 návštěvníků. Letos tedy na náš zámek dorazilo 11 466 návštěvníků, což je náš rekord,“ informovala kastelánka zámku Miroslava Žáková.

Starý zámek vešel v posledních letech do podvědomí hlavně díky novému, druhému prohlídkovému okruhu, zpřístupněném před dvěma lety, díky novým propagačním materiálům a hlavně celou řadou kulturních a společenských akcí, které se na zámku konají. Letos to byli divadla, výstavy, denní a noční oživené prohlídky, hudební koncerty, šermířská vystoupení a staročeský jarmark.
„Zpřístupnili jsme letos nově také druhé, takzvané malé zámecké nádvoří, odkud je vidět jediná dochovaná bašta původní gotické tvrze. A máme zde například lavičku lásky. Ta je oblíbenou atrakcí našich návštěvníků,“ uvedla kastelánka.

Do Chudenic letos na zámek přicházelo více rodin s dětmi a hlavně, zvedl se i počet organizovaných zájezdů..
Ti co Starý zámek v Chudenicích již znají, nemusejí zoufat. Novinky na návštěvníky budou čekat i v příštím roce. „Až se teď zavřou brány našeho zámku, určitě neulehneme do zimního spánku. Připravujeme už nyní řadu novinek, kterými chceme vylepšit příští turistickou sezonu. Bude se to týkat nových, dosud nepřístupných prostor, kde vzniknou nové expozice. Ale už připravujeme i plán akcí. Prozradit můžeme, že v dubnu například na našem zámku vystoupí v rámci svého narozeninového turné herečka Uršula Kluková a její hosté,“ dodala Žáková.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka