Zámky nabízejí o víkendu reciproční vstupenky, kláštery speciální akce

Zámky Nebílovy, Červené Poříčí a Kozel spolu s hradem Švihov připravily v rámci Dnů evropského dědictví pro své návštěvníky víkendovou akci v podobě reciproční vstupenky.

Cílená propagace v Plzni

Pokud si návštěvníci ve dnech 14. a 15. září zakoupí vstupenku na jedné z výše jmenovaných památek, mohou po předložení vstupenky navštívit v týž dnech jeden ze tří zbývajících objektů zdarma. Vstup zdarma platí pouze pro jednotlivce a rodiny, nikoliv pro hromadné zájezdy. 

Speciální prohídky budou v sobotu 14. 9. probíhat také v klášterech Kladruby a Plasy

Klášter Kladruby

Tematické prohlídky kláštera Kladruby se v sobotu 14. září zaměří na architekturu klášterního kostela. Návštěvníci si výjimečně prohlédnou kůr s barokními varhany. „Barokní nástroj pochází pravděpodobně z roku 1721 a byl vyroben ve slavné dílně varhanáře Burkhardta v Lokti. Když v roce 1812 navštívil kladrubský klášter a kostel Nanebevzetí Panny Marie rakouský císař František I. s dcerou Louisou, projevil zájem o přestěhování těchto varhan do jeho vídeňské rezidence. Naštěstí k tomu nedošlo“, vypráví kastelán Milan Zoubek. Kromě varhan za pozornost stojí i oltáře s bohatou mramorovou výzdobou, kazatelna ve tvaru lodní přídě nebo stropní křížová klenba. Prohlídky startují v 10:00 a 14:00 hodin.

Klášter Plasy

S výsledky nejnovějších archeologických průzkumů seznámí zájemce speciální prohlídka, kterou v rámci Dnů kulturního dědictví připravila správa kláštera Plasy na sobotu 14. září. „Spolu s renomovaným archeologem Zdeňkem Chudárkem se vydáte na obhlídku areálu kláštera a zjistíte, co odhalil objev podzemní štoly a jaká byla souvislost mezi starším podzemním systémem k systému baroknímu, jehož správná funkčnost je životně důležitá pro budovu konventu“, přibližuje kastelán Pavel Duchoň. Prohlídka se začátkem v 11:00 hodin stojí 15


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.09.2019 08:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka