K. Špráchalová nebo M. Mejzlík budou ve středu v Plzni předčítat při Noci literatury

Ve středu 9. května od 18 do 23 hodin bude ve výstavní síni „13“ Západočeské galerie předčítat zpěvák a herec Jiří Štědroň z bestselleru Osm hor (2017), jehož autorem je italský spisovatel Paolo Cognetti.

Cílená propagace v Plzni

Ať už je osud cokoli, přebývá v horách, které máme nad hlavou – pro protagonisty románu Osm hor platí tohle tvrzení beze zbytku. V horách se do sebe zamilovali rodiče Pietra, jednoho ze dvou hlavních mužských hrdinů, v horách se Pietro seznámí s Brunem, svým nejlepším kamarádem. Výšlapy do hor se stanou výchovnou metodou Pietrova otce, samotářského chemika střádajícího v šedi Milána svůj vztek na celý svět i svůj stesk po horských vrcholech. Také Pietrův i Brunův dospělý život bude pevně svázán s horami…

VSTUP ZDARMA

Každých třicet minut se čte stejný text.

Plzeňská Noc literatury nabízí letos šest stanovišť v lokacích se společným jmenovatelem „Black“. Na každém z nich se můžete setkat se známou osobností, která Vám představí vybraný text současné evropské literatury. Na dalších stanovištích si můžete poslechnout režiséra Lumíra Olšovského (DJKT), herečku Kamilu Špráchalovou (Knihovna města Plzně), Miloslava Mejzlíka (SVK), moderátora Michala Jančaříka (Divadlo Dialog) a mistra ČR ve Slam poetry Filipa Korytu (iAteliér).

Každých třicet minut se čte stejný text, tudíž můžete začít na jakémkoliv místě a objevovat místa/texty v libovolném pořadí. Pro snazší rozhodnutí budou mít všichni účastníci k dispozici mapu a bude se hrát noční hra se slosováním.

 Noc literatury v Plzni pořádá Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje.

Podrobnosti viz https://svkpk.cz/detail-akce/noc-literatury-2018/

Literární happening Noc literatury se koná pravidelně v předvečer zahájení Světa knihy, největšího knižního veletrhu v zemi. Projekt běží od roku 2006 a v roce 2013 se kromě Prahy četlo poprvé i v dalších městech Česka. Letos se mohou Noci literatury zúčastnit lidé ve více než 50 městech České republiky a ve více než 30 městech v dalších zemích. Noc literatury je kulturní událostí, která nabízí široké veřejnosti příležitost seznámit se netradičním způsobem s tvorbou současných evropských spisovatelů.

Středa 9. května je zároveň posledním dnem, kdy si ve výstavní síni „13“ můžete prohlédnout výstavu Čas, čas, čas … v umění 19. století s díly Josefa Mánesa, Antonína Machka, Mikoláše Alše, Antonína Chittussiho, Antonína Slavíčka, Jana Preislera, Jaroslava Špillara či Bohumila Kubišty. Návštěvní doba je od 10 do 18 hodin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka