Zase ta Americká. V sobotu ráno skončil mladík v louži krve, přepadená zdravotní sestřička pak zmlácená a s kasrem v očích

Špičková práce plzeňských policistů vedla k dopadení pachatelky loupeže v řádu několika minut

Jarní servisní akce AUTO CB

Nepíšeme poprvé o tom že Americká třída se víkend co víkend v noci stává snad nejnebezpečnějším místem v Plzni. I noc na tuto sobotu tomu nebylo jinak a během pouhých dvaceti minut zde došlo k dvěma závažným trestným činům.

První případ se stal přímo na Americké třídě před čtvrt na jednu, kdy se dva kamarádi vraceli z jednoho z klubů. Zatím neznámý mladík zcela bezdůvodně proběhl kolem nich a s výkřikem „Tumáš ty hajzle“ zezadu jednoho z mužů udeřil do týla pravděpodobně půllitrem.

Zraněný muž se zhroutil v krvi a v bezvědomí na zem, zatímco útočník utekl neznámo kam. Kamarád zraněného muže stačil pouze zaregistrovat, že útočník byl mladý, menší postavy, s kapucou na hlavě a snědé barvy kůže. Pronásledovat ho nemohl, protože se prvořadě musel postarat o kamaráda. Toho probral z bezvědomí a za pomoci oděvu mu zastavoval krvácení z hlavy. Napadený samozřejmě skončil v péči záchranářů a byl transportován do Fakultní nemocnice Plzeň. S napadeným mužem jsme dnes hovořili, na hlavě má několik stehů, je otřesen, samozřejmě v pracovní neschopnosti a hlavně vůbec nechápe motiv útoku, vždyť pouze šel domů a s nikým konflikt neměl. „Tento případ vyšetřujeme a po útočníkovi intenzivně pátráme,“ sdělila policejní tisková mluvčí.

Druhý útok byl těsně po půl jedné ve Pařížské ulici. Zde si čtyřiadvacetiletá útočnice vybrala zdravotní sestřičku vracející se z práce. Oslovila ji u ČSOB, požadovala cigaretu, když dívka odmítla, útočnice ji sledovala do Pařížské ulice, kde ji brutálně napadla zezadu a pokusila se servat z ramene kabelku. Sestřička se však nedala a začala s útočnicí bojovat. Ta se nerozpakovala na napadenou dívku použít i slzný plyn, ale ani to jí nepomohlo a statečná dívka se ubránila. Po nezdařeném útěku se útočnice dala na útěk. Policisté na místo dorazili v krátké době a okamžitě po útočnici zahájili pátrání. „Pachatelku jsme zajistili nedaleko místa činu. Případ zatím kvalifikujeme jako loupež, kdy v případě odsouzení pachatelce hrozí trest odnětí svobody dva až deset roků. Zadržená je momentálně v policejní cele a probíhají s ní další vyšetřovací úkony,“ sdělila nám k případu policejní tisková mluvčí.

Nám se podařilo mluvit i s napadenou sestřičkou, která by naším prostřednictvím chtěla poděkovat zasahujícím policistům, kteří na místo dorazili a moc mi pomohli: „Nejen těm kteří pachatelku zadrželi, ale zejména pak psovodovi, který mi vlastní vodou pomáhal vymýt kasr z očí a také policejní vyšetřovatelce, které jsem potom vypovídala.“

Doporučení redakce: chraňte se účinnými prostředky! Pokud si chcete svůj majetek, dům či pozemek zabezpečit proti nežádoucímu vniknutí cizí osoby, doporučujeme vám specializovanou firmu Ploty Kodl, která již od roku 1995 prodává a instaluje ploty, vrata a bezpečnostní oplocení.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 9 roky

    Proc tam neni na rovinu napsano,ze to byl cikan,ale jen ze utocnik byl snede barvy kuze ? :(

  • Před 9 roky

    kdyby byly pořadné tresty tak by si mozna každý daval pozor ale v dnešní době všechno projde,když ukradne peníze dostane víc než když zabíje nebo zmrzačí někoho,

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.07.2015 19:13




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka