Závora u slovanského bazénu rozdělila obvodní a městskou radnici

O nás bez nás. Tak se v současné době cítí vedení Městského obvodu 2 v Plzni na Slovanech.

Cílená propagace v Plzni

Přestože apelovalo na magistrát, aby nezpoplatňoval parkoviště přilehlé k bazénu do doby, než bude vyřešen problém s nedostatkem parkovacích míst v této oblasti, například řešením rezidenčního stání v této lokalitě komplexně, radní města i proti jejich bouři nevole rozhodli jinak.

Přístup k plavečáku a významnému parkovišti, které využívají slovanští obyvatelé, jenž zde bydlí, tak "ozdobila" závora a tamní občané si za parkování u svého bydliště budou muset zaplatit. "Upřednostnil se zájem návštěvníků bazénu nad potřebami našich občanů, kteří zde žijí a s tím nemůžeme v žádném případě souhlasit. Bojovali jsme proti tomu, vydali usnesení, snažili se přesvědčit argumenty, přinášeli jiné návrhy, do poslední chvíle snažili jejich rozhodnutí zvrátit, udělali maximum, co jsme mohli, ale bohužel naše apely nebyly vyslyšeny," uvedl starosta MO 2 Lumír Aschenbrenner.

Se situací ohledně parkování nejen u bazénu ale na obvodě vůbec, se se svými kolegy místostarosty ve vedení druhého městského obvodu smířit nehodlá. "Zájmy našich občanů budeme hájit za každých okolností. Tento diktát z velké radnici je vůči nám bezohledný," dodal místostarosta Roman Andrlík. "Současnou nevyhovující situaci s parkováním nemůže město řešit tak, že začne dosud volně přístupné parkovací plochy ohrazovat jen ve prospěch návštěvníků vybraných městských zařízení. Problém je třeba řešit komplexně, a to paralelním vytvořením rezidenčních státní jen pro místní občany a vybudováním nových parkovacích objektů a záchytných parkovišť na okraji města," okomentoval místostarosta Jan Fluxa.

Problém by v této lokalitě mohl vyřešit nový parkovací dům ke kterému slovanská radnice nyní upíná své síly. "Když magistrát rozhodl tak, jak rozhodl, věříme, že nám alespoň v tomto ohledu vyjde vstříc a na jeho výstavbu najde v rozpočtu konečně peníze, o které už léta usilujeme. Situace je neúnosná. Je tu soustředěna řada sportovišť a kapacita parkovacích míst tomu absolutně neodpovídá," prohlásil Lumír Aschenbrenner.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka