Zdravé i handicapované děti řádily na Hracholuskách

Setkáním dětských světů, při kterém se spolu potkávají děti z dětských domovů a děti s hendikepem s dětmi zdravými, ožil v sobotu 6. června 2015 Kemp Keramika na přehradě Hracholusky.

Cílená propagace v Plzni

Akci pořádal Plzeňský kraj již popáté a i letos přilákala stovky dětí a dospělých, aby si užili den plný zábavy.

Děti z dětských domovů, které zřizuje Plzeňský kraj a hendikepované děti ze zařízení v Milířích a Bystřici krátce před desátou hodinou dopoledne dovezly na místo autobusy a zábava mohla začít. Po celý den si mohly nejen děti, ale všichni návštěvníci zdarma zkusit rýžovat zlato, projet se na jachtě, člunu nebo šlapadlech, zahrát si minigolf, ověřit své dovednosti v lanovém centru nebo se pobavit ve skákacím hradu či na stanovištích Dětského světa Lvíček. 

Svoje stanoviště zde měli vodní záchranáři, kteří nejen zájemce vozili na motorových člunech, ale také předváděli ukázky záchrany tonoucích. Jako bonus se pak třikrát během dne nad hlavami návštěvníků snesli parašutisté Aeroklubu Plzeň Bory, kteří seskakovali do vody.

Po celý den se fronta dělala na místě, kde si bylo možné vyzkoušet vodní zorbing a zájem byl i o jízdu parníkem nebo projížďky na koních. Bylo postaráno i o hudební program. Vše začalo diskotékou Hitrádia FM Plus. Poté se mohly předvést samy děti z dětských domovů, které měly připraveno několik vystoupení od zpěvu, recitace, hrané pohádky až po breakdance nebo zumbu. Odpoledne pak na pódiu vystoupili profesionální hudebníci, konkrétně šumperská kapela O5&Radeček, která zábavný den na vodě zakončila. 

Setkání dětských světů na vodě navštívil také hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. „Na akci dorazily téměř tři stovky dětí z osmi dětských domovů a dvou domovů pro hendikepované děti. Jsem moc rád, že děti z těchto zařízení mají možnost při zábavě a hrách potkat se nejen mezi sebou, ale také s ostatními dětmi,“ řekl Václav Šlajs.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka