Zdraví, příroda, pohyb, kultura, to všechno jsou Mariánské Lázně

Mariánské Lázně nejsou jen světoznámými lázněmi, kam ročně přijíždí tisíce lidí na léčení. Je to také místo s unikátní přírodou, možnostmi aktivně strávit čas nebo si vychutnat kulturu a památky.

Cílená propagace v Plzni

Pobyt v Mariánských Lázních tak může naplnit představy prakticky každého. Přijeďte se podívat.

Samotné lázně jsou samy o sobě unikátní. S asi 40 prameny, z nichž každý je jiný a jiného složení, nabízí Mariánské Lázně podmínky pro lázeňskou léčbu s použití přírodních léčivých zdrojů na nejrůznější onemocnění, od nemocí pohybového aparátu, pře onemocnění ledvin a močových cest až po gynekologické či onkologické onemocnění. Kvalita lázeňské péče v Mariánských Lázních stojí na tradici, znalostech přírodních zdrojů a odbornosti lékařů a lázeňského personálu.

Právě okolní příroda je zdrojem síly, kterou lázně pro léčení využívají. Unikátní klima této části Slavkovského lesa, v němž Mariánské Lázně leží, samo o sobě podporuje léčbu a rekonvalescenci. Vždyť jen nedaleko využívají jedinečného místního klimatu speciální lázně zaměřené na dýchací obtíže v Lázních Kynžvart. Krajina s hustými lesy, mokřady a nesčetnými prameny, říčkami a jezírky láká k pěší i cykloturistice. Podporuje ji i pečlivě udržovaná síť stezek, který v délce desítek kilometrů protínají okolní lesy a stráně. Oblíbený a lékaři doporučovaný je zde i Nordic – Walking, pro který jsou zde ideální podmínky i patřičné zázemí.

Mariánské Lázně toho ale pro aktivní pohyb nabízejí daleko více. Je zde klasické golfové hřiště, dokonce patřící mezi královské, pro začátečníky tréninkové hřiště, ve městě je bazén, tenisové kurty i lyžařský areál s okolními trasami pro běžecké lyžování.

Návštěvníci Mariánských Lázní ale také přijíždějí za zážitky kulturními. Už samo město je unikátní ukázkou urbanismu, který propojuje přírodu a architekturu. Známá kolonáda, zpívající fontána, lázeňské parky s prameny i okolní zástavba, která vznikla převážně na přelomu 19. a 20. století dává městu vzhled, který obdivují na celém světě.

K lázeňskému městu ale neodmyslitelně patří i kultura. Přesto, že Mariánské Lázně nejsou velkým městem, mají své městské divadlo s pravidelným programem koncertů, divadelních her a dalších vystoupení. I Západočeský symfonický orchestr, který ve městě působí doplňuje pestrou nabídku kulturního a společenského života v Mariánských Lázních.

Mariánské Lázně staví na tradici, ale nabízejí plnohodnotnou nabídku i pro moderního návštěvníka. I proto patří mezi nejvyhledávanější turistické cíle na západ od Prahy.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka