Železárny Hrádek shání zaměstnance, od září chtějí najet na čtyřsměnný provoz

Skončila odstávka ocelárny v železárnách v Hrádku u Rokycan.

Cílená propagace v Plzni

Většina zaměstnanců ocelárny čerpala po dobu odstávky řádnou dovolenou. Během plánované letní odstávky proběhly nezbytné opravy a pravidelná údržba technologických zařízení. Kromě toho byl instalován bypass systému odsávání, čímž se výrazně zvýšil jeho výkon. Železárny také během odstávky odhlučnily motory odsávání, na severní straně ocelárny vybudovaly novou protihlukovou stěnu. Investice si vyžádala 800 tisíc korun. Současně se opravila hydraulika třetí elektrické obloukové pece na ocelárně, vyčistily se všechny rozvaděče vysokého napětí a celé odsávání, kde se zároveň vyměnily filtry. Některé nezbytné opravy zajistil hrádecký podnik vlastními silami, s jinými pomohly specializované externí firmy.   

Výroba v Železárnách Hrádek se nyní opět rozjíždí víc než na plné obrátky. Výrazně se zvyšuje objem produkce ocelárny. Hrádecký podnik musí zvládnout zvýšený objem výroby oceli, která putuje k dalšímu zpracování do sesterských chomutovských válcoven. Právě v Chomutově mají dostatek zakázek a výroba jede naplno.

Od září by chtěly železárny zavést čtvrtou směnu a najet na nepřetržitý provoz 24 hodin denně. K tomu ale potřebují další zaměstnance.

„Trápí nás stále problém s nedostatkem kvalifikovaných dělníků. Pokud bychom jich měli dostatek, najeli bychom na nepřetržitý čtyřsměnný provoz už od začátku srpna,“ sdělil mluvčí hrádeckých železáren Miroslav Slaný a dodal: „Hrádeckému i chomutovskému podniku, které oba nyní jedou na plné obrátky, chybí kvalifikovaní pracovníci. Kritický nedostatek je valcířů kovů. Proto nyní využíváme i bývalé pracovníky důchodce, bez kterých bychom výrobu nestíhali.“

Nepřetržitý čtyřsměnný provoz v hrádeckých železárnách byl naposledy v dubnu v roce 2017.

Výrobní závod v Hrádku u Rokycan je spolu se sesterským závodem v Chomutově čtvrtou největší ocelářskou skupinou v ČR. Více než tři čtvrtiny produkce, která nachází uplatnění v dopravě ropy, plynu, vody, v systémech klasických i jaderných elektráren, v běžném strojírenství, stavebnictví nebo v nábytkářském průmyslu, putuje na zahraniční trhy, z toho většinou do zemí EU. Holding, jehož podniky mají tradici sahající až do roku 1870, má obchodní partnery po celém světě.  V současnosti dodává do více jak 40 zemí světa.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.08.2018 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka