Železná Ruda od pátku ostře startuje turistickou sezonu, první velká akce má v názvu parohy

Zahájením provozu nového informačního centra v objektu bývalé školy v ulici 1. máje 12 odstartovala v Železné Rudě letní turistická sezona. První z významných akcí, bude od pátku setkání měst, která mají ve znaku parohy.

Cílená propagace v Plzni

Akce Parohatá města se uskuteční od pátku 27. do neděle 29. května nejen v Železné Rudě, ale také v sousední Bavorské Rudě. V tamní Arberland Halle proběhne páteční zahajovací program, ve kterém se od 18 hodin představí všech 13 zúčastněných měst a obcí.

Sobotní program se odehraje v areálu Za tratí u fotbalového hřiště. „Od kostela vyjde v 10 hodin průvod městem. Připraven je křest nového piva z areálu Belveder, ukázka zásahu hasičů a také taneční, hudební a divadelní vystoupení. Zájemci mohou od 11 do 16 hodin navštívit v základní škole výstavu, která představuje účastníky setkání,“ sděluje starosta Železné Rudy Michal Šnebergr.

Akce Parohatá města se koná jednou za dva roky. Předloni ji hostily Jaroměřice nad Rokytou. Setkání v Železné Rudě se zúčastní Velký Újezd, Holýšov, Pražmo, Zbůch, Dešenice, Jaroměřice nad Rokytou, Jedovnice, Horní Jelerní, Mnichov, Vlachovice, Semily a Komárno. „Z těchto měst a obcí dorazí do Železné Rudy přes 150 hostů, kteří se budou podílet na kulturním programu,“ dodává Václav Šebelík z železnorudského infocentra.

Ve čtvrtek 2. června se stane železniční stanice v Železné Rudě - Alžbětíně dějištěm další významné události. „Připravujeme oslavu 25 let od znovuotevření zdejšího nádraží a obnovení provozu do Bavorska. Vrcholem akce bude ve 13 hodin příjezd zvláštního vlaku,“ sděluje Michal Šnebergr. Sportovní areál na Špičáku bude 1. až 3. července hostit prestižní klání evropského poháru horských kol. „Jedná se o jediný závod této série v České republice. Očekáváme účast cyklistů z celého světa,“ připomíná Michal Šnebergr. Ve stejném termínu oslaví Železná Ruda 25 let partnerství s italským městem Aldeno.  Dějištěm Rysích slavností bude 2. července tradičně  nádraží v Alžbětíně. Tři dny plné zábavy nabídnou od 29. do 31. července Železnorudské slavnosti. Z větších akcí pak bude 19. a 20. srpna následovat běžecký trekignový závod dvojic Rock Point - Horská výzva a od 10. do  11. září  9. ročník mezinárodní cyklo-turistické akce Okolo Železné Rudy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka