Železná Ruda zve na Česko-bavorskou neděli s kulturou i bleším trhem

Již tuto neděli se mohou návštěvníci Železné Rudy těšit na tradiční již osmnáctou Česko-bavorskou neděli. Akce proběhne na hraničním nádraží Železná Ruda-Alžbětín. Program začíná v 10 hodin a představí se zde řada hudebních skupin a interpretů z obou stran hranic.

Cílená propagace v Plzni

 „Chtěl bych návštěvníky této akce pozvat nejen na kulturní vystoupení souborů, ale i na Bleší trh, který je vždy velkou atrakcí pro české návštěvníky a zúčastní se ho velké množství trhovců z Bavorska. Pořadatelem je česko-bavorský spolek Über d´Grenz-Přes hranici,“uvádí starosta Železné Rudy Michal Šnebergr.
 

Součástí programu je i možnost návštěvy Galerie Kunsträume grenzelos, která se nachází v blízkosti hraničního nádraží a kde interiér domu slouží jako výstavní síň. V průběhu této neděle proběhne v galerii Den otevřených dveří.
U nádraží bude umístěno hudební pódium, na kterém se vystřídají skupiny z Bavorska a Čech. Hrát začnou Kůrovci z Kašperských Hor, po nich budou následovat dva hudebně-taneční folklórové ansámbly Mikeška + Bystřinka z Bystřice nad Úhlavou a Hořec+ Hořeček z Železné Rudy. Závěr odpoledního vystoupení pak bude patřit dobře známým muzikantům kolem Karla Pixy z Jindřichova Hradce.
„Tato akce je vždy jedno z nejhezčích společných setkání českých a bavorských občanů,“dodává závěrem Michal Šnebergr.     
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka