Zemřel trenér hokejové mládeže Jiří Beránek

Ve věku 44 let zemřel o uplynulém víkendu trenér hokejové mládeže klubu Meteor Třemošná Jiří Beránek. Náhlá smrt někdejšího hráče Plzně zaskočila nejspíš každého, kdo se pohybuje v hokejovém prostředí na Plzeňsku.

Cílená propagace v Plzni

Hokejovou kariéru začínal Jiří Beránek v Plzni. Velmi úzké vztahy měl s Martinem Strakou, stejně jako s jeho bratrem Michalem Strakou. A to nejen z profesního hlediska, kdy působí třemošenský klub jako základna HC Škoda Plzeň. Celý život je totiž spojovalo i velké přátelství. „S hokejem jsme spolu začínali od základní školy. Byli jsme stejný ročník. Byl to jeden z největších talentů, který tady byl. Určitě ve věku kolem sedmnácti nebo osmnácti let to byl tady vůbec nejlepší hokejista,“ říká Martin Straka.

Náhlý odchod Jiřího Beránka tak byl i pro něj velkým šokem. „Vídali jsme se každý den. Byli jsme velký kamarádi, jak ve škole, tak na ledě. Byl to úžasný kluk a hokej opravdu miloval,“ dodává Martin Straka.

Po mládežnických letech na ledě mohl Jiří Beránek nastoupit do áčka plzeňského klubu, nakonec zvolil cestu za moře do juniorské soutěže v Kanadě. Po návratu ze zámoří se v plzeňském týmu potkal pro změnu s Michalem Strakou. Kromě velkého kamarádství i lásce k vodáckým výpravám si spolu prošli také trenérským studiem. „Byli jsme si hrozně blízcí i teď. Když jsme skončili hráčskou kariéru, tak jsme spolu začali studovat v Praze FTVS. Prožili jsme tam spolu asi pět let. Myslím si, že to byl výborný trenér, jeden z nejlepších. S dětmi to uměl a věděl přesně, co potřebují. Žil tím,“ říká Michal Straka.

Po angažmá v Plzni zamířil Jiří Beránek do Kladna a působil také v Německu. Malým hokejistům se začal v Třemošné věnovat v roce 2006. Během jedenácti sezón se podílel na rozvoji v podstatě všech věkových kategorií od základny až po dorostenecké týmy. V současné době se pod jeho vedením připravoval na sezónu tým osmé třídy. V posledních třech letech navíc působil jako koordinátor sportovních hokejových tříd na partnerské 31. základní škole v Plzni.

V průběhu let strávených v mládežnickém oddílu Meteoru Třemošná se z Jiřího Beránka stal profesionální trenér s nejvyšším trenérským vzděláním. Pod jeho vedením se na ledě připravovala celá řada mladých a nadějných hokejistů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka