Žena v Plzni nadýchala skoro pět promile

Doslova zpitá pod obraz, tak vypadala v pátek večer žena, která byla převezena strážníky městské policie k vystřízlivění.

Cílená propagace v Plzni

Nadýchala skoro pět promile.

Před devátou večer vyslal operační strážník městské policie hlídku do Lochotínské ulice. Telefonát, který byl přijat na lince 156, upozorňoval na dost podnapilou ženu, která si měla ustlat na chodníku, být pomočená a zcela nezvládat chůzi po svých. Po příjezdu strážníci zjistili, že je tomu opravdu skutečně tak. Žena nebyla kvůli silné opilosti schopna hlídce sdělit na místě svoji totožnost. Když jí strážníci dali dýchnout, aby zjistili, kolik jí v dechu koluje promile alkoholu, nestačili se divit. Výsledkem testu na přítomnost alkoholu v dechu byla naměřená neuvěřitelná hodnota 4,71 promile.

Klientem protialkoholní záchytné stanice se stal o den později také dvaapadesátiletý muž. V podvečer ho hlídka městské policie našla ležet v dost podroušeném stavu u lavičky na náměstí Republiky. Bez pomoci se nebyl schopen postavit na vlastní nohy, při pokusu vstát sám, opakovaně padal. Dechovou zkoušku nebylo u něj možno vzhledem k jeho stavu provést.

Alkohol sehrál i svou roli v dalším případě, kdy strážníci museli k opilému muži volat zdravotnickou záchrannou službu. Muž, který popil víc než by měl, se zranil, když se pokoušel vstát z lavičky.  S poraněním v obličeji ho v neděli v noci pak našla hlídka městské policie dle předchozího telefonického oznámení ležet na zemi ve Smetanových sadech. Strážníci ho posadili na lavičku a poskytli mu prvotní pomoc. Záchranáři muže, jenž si stěžoval po pádu na bolest hlavy a nevolnost, převezli k dalšímu ošetření do nemocnice na Lochotíně.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.06.2018 12:09



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka