Žena z účtu seniora ze Stoda vybrala 10 tisíc

Dne 16. září 2015 došlo v obci Chotěšov k odcizení peněženky 69letému muži a následně k výběru finanční hotovosti pomocí platební karty, která byla spolu s osobní identifikačním číslem uložena v peněžence.

Cílená propagace v Plzni

Policisté z obvodního oddělení policie Stod ve spolupráci s kriminalisty z 1. oddělení obecné kriminality z Územního odboru Plzeň – venkov na základě vlastního šetření zjistili pachatelku tohoto činu. Jedná se o 26letou ženu z obce Stod, která seniorovi odcizila nejen finanční hotovost, kterou měl muž uloženou v peněžence, ale i provedla výběr finanční hotovosti pomocí seniorovo platební karty. Žena z jeho účtu vybrala finanční hotovost 10 000 korun a následně se pokusila o další výběr ve výši 5 000 korun, kdy ji tato hotovost nebyla vydána z důvodu blokace platební karty.

Žena svým jednáním způsobila seniorovi škodu převyšující 10 000 korun a zároveň spoustu starostí. Policisté její jednání kvalifikovali jako trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a v této věci konají zkrácené přípravné řízení.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.10.2015 06:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka