Živou ulici zahájí pouliční divadlo v Mlýnské strouze

Multižánrový festival Živá ulice už tradičně začne divadelním blokem Za dveřmi je… divadlo. 6. ročník Živé ulice odstartuje 10. července v Mlýnské strouze. Těšit se můžete na pouliční divadlo, klaunérii, akrobacii i pohádky pro děti. Jako každý rok je vstup na veškerý program Živé ulice zdarma.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí 10. 7. odstartuje další ročník Živé ulice. Do Mlýnské strouhy zavítají žongléři, akrobati a pouliční umělci. Těšit se můžete i na pohádku pro děti. Pod širým nebem zahraje sedm souborů, každý den můžete vyrazit na dvě až tři představení. Uvidíte sólové vystoupení dlouholetého člena V.O.S.A. theatre. Souboru, který reprezentoval Českou republiku na EXPO v Šanghaji, Milánu nebo na Formuli 1 v Bahrajnu. S dětmi si rozhodně nenechte ujít loutkovou pohádku Murgila a Zorila v podání uznávaného souboru Divadlo Continuo. „Troje ústa, šestery oči, třicet prstů a jeden plnovous vám budou vyprávět příběh, který byl počat za soumraku a zrozen za úsvitu v krajině temných lesů a příkrých hor, kde lidé a zvířata žijí pospolu a mluví stejnou řečí. Kde láska a nenávist, život a smrt či naděje s bolestí ruku v ruce putují vesnicemi i dalekou pustinou,“ poodhalují pohádkový příběh herci Divadla Continuo.

Hned po pohádce naváže humorné představení žonglérského dua Bratři v tricku, kteří vám uprostřed léta ukáží své běžkařské umění. Běžkařská Odysea měla premiéru před několika týdny a v Plzni bude k vidění poprvé. V plzeňské premiéře se také představí ohnivý soubor Amanitas Fire Theatre, který přijede s novinkou „W“ „Těšte se na fúzi fireshow, žonglování, fyzického divadla, živého zpěvu, autorsky mixované hudby, závěsné i pozemní akrobacie a pantomimy. Takhle třicetiminutová show vás pohltí. Začínáme ve středu se setměním,“ zve na představení Michaela Holbíková, dramaturgyně Za dveřmi je divadlo. Do Mlýnské strouhy zavítají i Hombres. Umělecké duo přijede s novinkou Uhni, hraju! Program doplní Holektiv, uskupení, které se volně pohybuje mezi žánry fyzického divadla, akrobacie, klaunérie a tance. Jejich představení v Mlýnské strouze ovládnou víly Sylfidy. Vílou na laně bude také provazochodkyně Kristýna Tvrdíková, která předvede své umění na volném lanu poslední festivalový den.

Za dveřmi je divadlo je první blok festivalu Živá ulice. Hlavní blok se uskuteční od 11. do 20. srpna v šesti místech centra Plzně. Vstup na všechny akce v rámci festivalu Živá ulice je zdarma. 

Program

Pondělí 10.7.
19.00 Hombres / Uhni, hraju!
20.00 Holektiv / Sylfidy
21.00 V.O.S.A. theatre / Vanař

Úterý 11.7.
16.30 Divadlo Continuo / Murgila a Zorila
18.30 Bratři v tricku / Běžkařská odysea

Středa 12.7.
20.00 Kristýna Tvrdíková / Kejklování
21.30 Amanitas Fire Theatre / „W“

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.07.2017 12:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka