Zloděj má na svědomí vloupání do aut i autobusu

Policisté dopadli muže, který má na svědomí vloupání do dvou aut a jednoho autobusu. Ačkoli mu krádeže vynesly zisk necelých pět tisíc korun, škoda na vozidlech vyšplhala k dvaceti tisícům.

Cílená propagace v Plzni

 Sérii majetkových trestných činů se podařilo objasnit policistům Městského ředitelství policie Plzeň. Ti zjistili, že za třemi případy vloupání do motorových vozidel různých továrních značek, ke kterým došlo v Plzni ve dnech čtrnáctého a jednadvacátého září loňského roku, stojí jeden a tentýž pachatel. Ten v prvním případě během necelých třiceti minut bez použití zjevného násilí vnikl do uzamčeného autobusu zaparkovaného v Plzni u Nového divadla. Vozidlo prohledal a z něj si nerušeně odnesl 700 korun, 140 Eur a dvě plechovky piva. Ačkoli se událost odehrála v době mezi půl šestou a šestou večerní, nebyl pachatel nikým spatřen.

Druhou a třetí krádež spáchal 21. září v době mezi osmnáctou a dvaadvacátou hodinou večerní na parkovišti na Denisově nábřeží v centru Plzně. Zde si nejdříve vyhlédl osobní motorové vozidlo tovární značky Ford, u kterého rozbil skleněnou výplň pravých zadních dveří. Auto prohledal, nakonec z něj však nic neodcizil. Proto v protiprávním jednání pokračoval o kousek dál, kde stálo zaparkováno auto značky Volvo. I u tohoto vozu rozbil skleněnou výplň dveří a z interiéru vozu odcizil tři sta korun v mincích, které byly uloženy ve středové přihrádce nacházející se mezi předními sedadly. Ačkoli hodnota lupu byla malá, škoda, kterou na posledním z vozů způsobil, byla vyčíslena na více než osmnáct tisíc korun. Kromě skleněné výplně pravých předních dveří totiž pachatel zásadně poškodil i sloupek těchto dveří. Poškozením vyloupených vozů tak způsobil paradoxně větší škodu, než odcizením všech věcí. Zatímco hodnota ukradených předmětů byla odhadnuta na „pouhých“ 4 534 korun, celková škoda na všech vozech byla vyčíslena na bezmála dvacet tisíc korun.

Proti pachateli, který byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který vykonal v říjnu roku 2015,  bylo nyní  zahájeno trestní stíhání pro přečiny krádež a poškození cizí věci, za které mu v případě pravomocného odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.04.2017 06:18



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka