Zloděj se u Domažlic vloupal do deseti chat

Poškozeným majitelům způsobil celkovou škodu téměř sto tisíc korun. Policisté po něm usilovně pátrají.

Cílená propagace v Plzni

Policisté Obvodního oddělení Domažlice zahájili na základě přijatých oznámení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci.

V době od 16:30 hodin dne 12. ledna 2018 do 22:20 hodin dne 13. ledna 2018 vnikl do deseti chat v chatové oblasti ve směru z Domažlic do Havlovic. Pokaždé vždy do chaty vnikl násilím. Ukradl z nich finanční hotovost, koňakové skleničky, lahve vína, piva, sekyru, motorovou pilu, turistický batoh, holicí strojek, aku vrtačky, sbíjecí kladivo. V jedné chatě snědl zmrzlinu.

Několik chat jen prohledal a nic neodcizil. Celková škoda byla odborným vyjádřením vyčíslena na 96 100 korun, z toho na odcizených věcech 33 200 korun a na věcech poškozených 62 900 korun. Policisté provedli ohledání místa činu, povolán byl i policejní psovod se služebním psem. Kriminalistický technik zajistil kriminalistické stopy. Po pachateli policisté intenzivně pátrají.

"Majitelům chat doporučujeme nenechávat přes zimní období v chatách žádné cenné věci, provádět častější kontroly svých příbytků, řádně své chaty a chalupy zajistit a také více si všímat pohybu podezřelých osob v okolí chat. Při zjištění vloupání do objektu nevstupovat do něj, pachatel by stále mohl být uvnitř. Ani nedoporučujeme proti pachateli zakročovat. Rovněž neuklízet po zlodějích a nedotýkat se věcí, mohly by se tak zničit případné stopy důležité pro objasnění případu. A neprodleně případ oznámit na policii," říká mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka