Zvláštní vlak sveze cestující na Pilsner Fest

V sobotu 5. října se v Plzni koná populární pivní festival Pilsner Fest. Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Českými drahami při této příležitosti vypraví do Plzně a zpět speciální vlak Pilsner Expres.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tím se návštěvníci festivalu svezou zdarma.

Letos uplyne 177 let od výroby první várky ležáku, který odstartoval hvězdnou dráhu plzeňského piva, takzvaného PILS, podle kterého se dnes vaří 70 % světových piv. Oslavu tohoto výročí v sobotu 5. října připomene tradiční plzeňský festival Pilsner Fest. Pivní festival plný hudby a zábavy proběhne v areálu plzeňského pivovaru a na náměstí Republiky. Vedle vlajkového ležáku Pilsner Urquell se letos v rámci festivalu poprvé představí i vyhlášená piva z několika lokálních minipivovarů. K dobrému pivu neodmyslitelně patří také kvalitní jídlo, zlatý mok proto doplní široká nabídka českých i zahraničních specialit.

Vedle ochutnávek skvělých piv a gastronomických specialit se návštěvníci mohou těšit na prohlídkový okruh po stopách Spalkova projektu, kterým si na počátku 20. století Měšťanský pivovar na dlouhá desetiletí zajistil soběstačnost ve výrobě elektřiny i v zásobování vodou.  Návštěvníci tak mohou nahlédnout do vodárenské věže, prohlédnout si elektrocentrálu či bednárnu. Na závěr prohlídky je pro ně přichystaná ochutnávka nefiltrovaného a nepasterizovaného piva, načepovaného přímo z dubového ležáckého sudu v historických sklepích. Po celý den budou také probíhat klasické prohlídky pivovaru pro objednané skupiny. V rámci doprovodného programu vystoupí v pivovaru i na náměstí Republiky řada populárních hudebních skupin jako např. Monkey Business, Sto zvířat, Support Lesbiens, Jelen a další.

Aby si návštěvníci vychutnali neopakovatelnou atmosféru pivního festivalu bezpečně a mohli nechat své osobní vozy doma, Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Českými drahami vypraví do Plzně a zpět speciální vlak Pilsner Expres, kterým se cestující navíc svezou zcela zdarma. Vlak odjíždí v sobotu 5. října v 10:30 z hlavního nádraží v Praze přes Prahu-Smíchov, Beroun, Hořovice, Rokycany do Plzně a zpět se odtud vrací ve 23:30 hodin.

Více na www.pilsnerfest.cz nebo www.cd.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.10.2019 17:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka