Grand Prix v Plzni vyhrál Josef Hladík

Třetí díl GIANT LIGY v Plzni se jel opět v cyklokrosových podmínkách, kdy teploměr na Rapidu sice ukazoval 13 °C, ale pocitově s mrholením byla docela zima. Závodníci se však s podmínkami vyrovnali a jeli tentokrát ve vysokém tempu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters. Ženy a juniorky tentokrát na startu chyběly. Nejlépe si se začátkem závodu poradil zkušený borec Martin Boubal (CTW CYCLING), který nasbíral 9 bodů, a pak v průběhu ještě přidal jeden bodík. To mu stačilo na vítězství v kategorii.

Peloton tentokrát dojel ztrátu po 8 kilometrech, a teprve od tohoto okamžiku začal boj o důležité body v každém kole. Dlouho se o vedení tak přetahovala pětice jezdců. Josef Hladík s týmovým kolegou Václavem Ježkem ( oba BRILON RACING TEAM MB), Maximilian Kerl (Auto Škoda Mladá Boleslav), Jan Řehoř a jeho parťák Jakub Elbadri (oba ACS  DEVELOPMENT).  Nejlepší byl nakonec v koncovkách Josef Hladík, a mohl se tak radovat ze zaslouženého vítězství v Plzni.

V závodě se opět hledal sparťan Richard Habermann a nakonec si odnesl 6. místo a osobní trest od hlavního rozhodčího za nedovolené chování během závodu (opakované nedodržování přímého směru jízdy). 

Největší boj se strhnul o prémiové body a puntíkovaný dres měsíce května. Bageterie Boulevard prestige. Nejvíc bodů zatím nasbíral Ondřej Šilhavý (ACS DEVELOPMENT).

Josef Hladík v cíli: „Do každého startu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Dneska jsem si přivezl na pomoc kluky z týmu. No, a když má za sebou člověk dobrej tým, tak se závodí mnohem líp. Závody mne zatím baví i po práci.“

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje v úterý 21. května v Plzni, ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ od 17:30hod.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka