Grand Prix v Plzni vyhrál Maximilian Kerl

Druhý díl GIANT LIGY v Plzni se jel nakonec v příjemném letním počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval 25 °C. Podmínky k závodu ideální a foukal jen mírný vítr, který držel i peloton pohromadě.

Cílená propagace v Plzni

Na závodníky tentokrát čekalo prvenství na pásce a již klasický handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a juniorky. Nejlépe si s touto výzvou poradil zkušený borec Martin Boubal (CTW CYCLING), který nasbíral 9 bodů. To mu pak stačilo, aby si pozici už jen kontroloval. O body to zkusila ve spurtu také Kristýna Burlová (Lifeplus - Wahoo), které tak jediný bod nakonec stačil na vítězství v kategorii.

Peloton tentokrát dojel ztrátu po necelých 7 kilometrech, kdy jako první do skupiny uprchlíků dojel mladík ze Sparty Praha Petr Hladík. V ten moment však byli odskočeni právě dva borci kategorie Masters Jakub Kubias a Martin Boubal a na Hladíka tak body nezbyly.  Velice aktivní byl tentokrát Maximilian Kerl (Auto Škoda Mladá Boleslav), který nechyběl v žádném důležitém úniku a sbíral pravidelně body. Neztratili se ani borci z týmu ACS DEVELOPMENT, kteří i díky početné převaze dokázali pokrývat útoky ostatních jezdců. Nakonec brali druhé, čtvrté a páté místo celkového hodnocení. Trochu rozpačitě si pak připadal Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), který se nemohl úplně spolehnout na tým, a tak bral body stylem, na který nebyl moc zvyklý. Ale i tak mu to nakonec vyneslo třetí místo. 

Největší boj se strhnul o prémiové body a puntíkovaný dres měsíce dubna. Bagetrie Boulevard prestige tak vyhrál Ondřej Šilhavý (ACS DEVELOPMENT).

Ženám a juniorkám kralovala Kristýna Burlová(lifeplus wahoo). Juniory vyhrál Ondřej Nágr (SportRaces Cycling Team), který nasbíral 3b. Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Martin Boubal (CTW CYCLING) se ziskem 11b.

Maximilian Kerl v cíli: „Dneska jsem tu měl dva kámoše Ondřeje Sommera a Filipa Samce, kteří mě pomohli stahovat úniky a převahu ostatních týmů. Nakonec se mi to i díky spurtům a kratším únikům povedlo“. 

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje v úterý 7. května v Plzni, ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ od 17:30hod.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka