Hejtman zavítal k výrobci kabelů a výrobci recyklovatelných plechovek

Společně se zástupci Paktu zaměstnanosti Plzeňského kraje si v úterý 12. září hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták prohlédl výrobní prostory firmy MD ELEKTRONIK, spol s r.o. v Chotěšově.

Cílená propagace v Plzni

Diskutoval s vedením společnosti o její aktivní účasti na projektech Paktu zaměstnanosti Plzeňského kraje. Poté se zúčastnil představení nejmodernějšího závodu na výrobu recyklovatelných hliníkových plechovek v ČR společnosti Ball Corporation. Její nový závod sídlí v průmyslové zóně Panattoni Pilsen Digital Park v Plzni na Borských polích. 

MD ELEKTRONIK spol. s r.o. vznikla původně v roce 1993 jako výrobní závod MD Elmont v Chotěšově. Mezi její hlavní výrobky patří koaxiální, datové a senzorické kabely, C-KLIC, či moduly pro elektroniku nebo kabely adaptéru. Orientuje se na dodávky pro elektromobilitu a v současné době se zabývá také výrobou robotů pro celou firemní skupinu. Kabelové svazky vyrábí na 350 typů vozidel pro 26 zákazníků doslova po celém světě. V Chotěšově zaměstnává  téměř 2 400 pracovníků, z toho 2/3 žen. 

„Tato společnost je významným a velmi aktivním partnerem Paktu zaměstnanosti PK. Podíleli se na přizpůsobování oborů pro automatizaci a robotizaci, spolupracují se školami: SOU eletrotechnické  Vejprnická, Plzeň, SOU Domažlice - škola Stod, SPŠ strojnická Plzeň, INFIS Plzeň, VOŠ a SPŠE Plzeň a ZČU, a v rámci dlouhodobého vzdělávání se orientují na vzdělávací program na automatizace, školení mechatroniků a seřizovačů,. Podporují je i materiálně a orientují se i na spolupráci se ZŠ,“ zdůraznila Martina Bydžovská, konzultantka RRA PK.

Hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka upozornila i na to, že se tato firma nově zapojila do připomínkování výstupů průzkumů ve firmách zaměřených na potřebu digitálních kompetencí a pro inovace školského vzdělávacího programu. „Vzájemná spolupráce s firmou naplňuje cíle Paktu zaměstnanosti – propojování veřejné a privátní sféry a možnost pozitivního ovlivnění oblasti zaměstnanosti a trhu práce,“ vyzdvihla dále M. Bydžovská a dodala: „Jsme skutečně velmi rádi, že jsme se dohodli na rozvoji spolupráce i v dalších projektech Paktu, jako je Start kariéry v Plzeňském kraji, který je zaměřený na předčasné odchody studentů ze vzdělávání, a na zahájení spolupráce i v rámci projektu Smart Akcelerátor Plzeňského kraje.“

Hejtman Rudolf Špoták ocenil úzkou spolupráci a propojenost firmy a Paktu zaměstnanosti PK v oblasti nastavování vzdělávacího systému i zajišťování potřebných rekvalifikací, které napomáhají možnosti kariérního růstu zdejších zaměstnanců a udržení si práce ve chvíli, kdy je nahrazena automatizací výroby. „V této společnosti se díky automatizaci podařil snížit počet zaměstnanců za posledních šest let o tisícovku a díky interfiremnímu vzdělávání a začleňování lidí zpět do výroby si firma zaměstnance udržela,“ poukázal hejtman.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka