Krajské dotace podpoří volnočasové aktivity dětí i sport

Rada kraje schválila poskytnutí neinvestičních dotací z programu „Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže v roce 2024 v celkové výši 1,35 mil. Kč a podobu smluv, které Plzeňský kraj uzavře s jednotlivými žadateli.

Cílená propagace v Plzni

Finanční podporu kraje získalo celkem 48 subjektů, jako například Plzeňská krajská rada dětí a mládeže z. s. (90 000 Kč), Středisko volného času Radovánek (90 000 Kč), Pionýr, z. s. – Plzeňská krajská organizace (70 000 Kč), Vodní záchranná služba ČČK, pobočný spolek Plzeň (40 000 Kč), Junák – český skaut, z.s. (70 000 Kč) a další. 

Podpora tělovýchovy a sportu v roce 

Celkem 30,6 mil. Kč půjde v letošním roce z rozpočtu Plzeňského kraje na podporu tělovýchovy a sportu. V rámci dotačního řízení se sešlo celkem 305 žádostí, které hodnotící komise projednala a doporučila Radě kraje schválit poskytnutí neinvestiční finanční dotace pro 249 subjektů v celkovém finančním objemu 16,03 mil. Kč. „S těmito 249 žadateli bude nyní, po schválení dotací Radou kraje, podepsána veřejnoprávní rastrová smlouva,“ konstatoval náměstek hejtmana Vladimír Kroc a přislíbil, že Plzeňský kraj vyhlásí ještě 2. kolo dotačního řízení z ‚Programu tělovýchovy a sportu v roce 2024‘. K rozdělení v něm bude celkem 14,57 mil. Kč.  

Podpora mezinárodní spolupráce dětí a mládeže 

Rada kraje schválila poskytnutí finančních dotací z titulu ‚Podpora mezinárodní spolupráce dětí a mládeže v roce 2024‘ v celkové výši 2,4 mil. Kč pro 43 žadatelů. Celkem se do tohoto dotačního titulu sešlo 50 žádostí v celkovém finančním objemu více než 3,6 mil. Kč, sedm žádostí hodnotící komise nedoporučila Radě kraje schválit.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka