Město Plzeň podpoří turnaj Akademie cup 2018

Nadační fond regionální fotbalové akademie Plzeňského kraje pořádá od 17. do 20. června turnaj starších žáků ve fotbale Akademie cup 2018.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akce je součástí oslav stého výročí vzniku samostatného Československa. Turnaje se zúčastní mužstva všech regionálních fotbalových akademií České republiky doplněná o družstva ze zahraničí.

„Celkové náklady turnaje jsou vyčísleny na 2 miliony korun. Zastupitelé města schválili poskytnutí individuální dotace z rozpočtu Odboru sportu Magistrátu města Plzně ve výši 500 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Pro turnaj Akademie cupu se využijí sportoviště v Plzni a blízkém okolí, jsou celkem tři hrací dny, každý tým bude hrát dvě utkání denně. Turnaj nenabídne pouze fotbalové zápasy, ale je připraven pro návštěvníky bohatý doprovodný program, který zahrnuje prezentační, sportovní a kulturní akce.

Na akci se finančně podílí kromě města Plzně, také Plzeňský kraj a Fotbalové asociace České republiky. První Regionální fotbalová akademie v České republice pro talentované hráče do 15 let byla otevřena v Plzni v září 2015. Zázemí má v areálu 33. základní školy Terezie Brzkové.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka