Na Borech je vysazeno šest nových dřevin

U křižovatky ulic E. Beneše a 17. listopadu v Plzni na Borech nechal městský obvod Plzeň 3 vysadit šest hlohů slívolistých. Dřeviny nahradily vylomený a nestabilní vícekmen akátu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při pravidelné kontrole dřevin na území centrálního plzeňského obvodu vlastník stromů, kterým je Správa veřejného statku města Plzně, zjistil havarijní stav trnovníku bílého na prostranství u parkoviště na Borech. Strom bylo nutné bohužel odstranit, protože v případě rozpadu by mohlo dojít k poškození majetku nebo ke zranění osob. „Nové dřeviny jsme vysadili jako náhradu za poškozený strom, aby vytvářely stín na přilehlé parkovací ploše,“ vysvětlil starosta obvodu David Procházka a dodal: „Každé kácení, které probíhá na našem obvodě je podmíněno náhradní výsadbou, tak tomu je i v tomto případě.“ Obvod u nově vysazených stromů zajistí i po výsadbovou péči, tj. zálivku a výchovný řez.

Pokud to počasí dovolí, plánuje obvod v únoru další výsadbu, a to 42 kusů lip velkolistých ve Štruncových sadech. Výsadba je naplánována na místa, kde došlo k čerstvému pokácení cca 15 kusů stromů a míst, která jsou dlouhodobě bez vysazených dřevin.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.02.2022 14:03



2 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka