Parní turbíny Škodovky v exotickém Martiniku

Koncem května 2015 podepsala Doosan Škoda Power kontrakt na dodávku turbosoustrojí 45MW do departementu La Trinité na francouzském Martiniku v Karibském moři.

Cílená propagace v Plzni

Martinik je součástí Francouzské republiky a tedy součástí EU. Jedná se o první projekt přímo pro francouzského zákazníka, v tomto případě pro firmu Albioma. 

„Získat kontrakt v ostré světové konkurenci a v teritoriu, kde naši firmu neznají, je velký úspěch. Dokládá to vysokou úroveň našich produktů,“ říká generální ředitel Doosan Škoda Power Jiří Šmondrk.  

Elektrárna na Martiniku bude spalovat biomasu a dodávat elektrickou energii do sítě ostrova provozované francouzskou EdF. Rovněž bude dodávat procesní páru do místního cukrovaru a lihovaru. V rozsahu dodávky Doosan Škoda Power pro tuto elektrárnu je turbína osvědčeného designu MTD30CA, včetně převodovky, generátoru a příslušenství. Doosan Škoda Power zajišťuje i kompletní montáž na stavbě. Zakázka představuje finanční objem v řádech stovek milionů korun.

Dosud realizuje Doosan Škoda Power ve Francii pouze jediný projekt a tím je retrofit zařízení v elektrárně Gardanne. Nyní se tak otevírá reálná možnost uspět v tomto teritoriu i s dalšími projekty.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka