Plzeňský Daikin rozdělil zaměstnancům v pololetních bonusech 42,5 milionů Kč

Plzeňská společnost Daikin, přední producent klimatizačních jednotek a tepelných čerpadel, odměnil své zaměstnance částkou v celkové výši 42,5 milionů korun.

Cílená propagace v Plzni

 I přes nynější dynamickou ekonomickou situaci se průměrná výše pololetní prémie pro jednoho zaměstnance dostala na více než 18 000 Kč. V plzeňském závodě pracuje přes 2300 zaměstnanců. Nákladově bonusy vyjdou společnost Daikin na téměř 57 milionů korun. 

Daikin svým zaměstnancům v Plzni před Vánoci rozdělil v prémiích 42,5 milionů korun. Oproti 2. pololetí fiskálního roku 2022 tak bylo nyní zaměstnancům vyplaceno o přibližně 8 milionů korun více. Rozdíl byl způsoben primárně plošným navyšováním mezd v dubnu 2023, které představovalo v průměru až 12% nárůst, což je dvakrát více, než tomu bylo v roce 2022. Počet zaměstnanců se od minulého pololetí prakticky nezměnil. Daikin jich v Plzni zaměstnává 2342. Fiskální rok společnosti Daikin CZ končí vždy v březnu. 

„Průměrná částka vyplacená na jednoho zaměstnance činila toto pololetí více než 18 000 korun,“ uvádí Jan Voch, správní ředitel společnosti Daikin CZ. Společnost Daikin na základě výsledků za první pololetí odhaduje, že se náklady na bonusy za celý fiskální rok 2023 zaměstnancům budou pohybovat okolo 111 milionů korun, což je o necelých 20 milionů korun více než v minulém fiskálním roce.

Společnost nabízí každoroční navyšování mezd, pět týdnů dovolené a mnoho dalších benefitů, např. dotované stravování, benefitovou kafeterii a firemní autobusovou dopravu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.01.2024 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka