Výrobce europalet Klaus Timber představil svou novou pilnici

Společnost KLAUS TIMBER, výrobce jednorázových atypických dřevěných palet, europalet a dřevěných obalů, představil v pátek 12. dubna zástupcům města Nepomuk, Plzeňského kraje a řadě dalších hostů svoji novou pilnici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Její zkušební provoz zahájil loni v červnu, teď za účasti hejtmana Rudolfa Špotáka slavnostně zahájil běžný provoz.

„Pro mě osobně je společnost KLAUS TIMBER jednou z firem baťovského typu, která je pro tuto nepříliš průmyslovou oblast na jižním Plzeňsku významným zaměstnavatelem, který tady na Nepomucku dokáže udržet lidi a dát jim dobrou práci,“ řekl hejtman Rudolf Špoták během slavnostního aktu. V této souvislosti upozornil, že Plzeňský kraj patří k regionům s druhou nejnižší osídleností v ČR, a proto je pro něj důležité mít v lokalitách s menšími obcemi dobré zaměstnavatele. „Vážím si toho, že Plzeňský kraj má takového partnera, se kterým se rozvoj venkova snaží udržovat,“ prohlásil doslova.

Nová pila je situována v těsné blízkosti stávajícího výrobního areálu. Její výstavba se připravovala od roku 2021, stavební práce odstartovaly v červnu 2022 a dokončeny byly o rok později. Na pile s roční kapacitou 200 000 m? zpracované kulatiny byla uříznuta první prizma symbolicky v den oslav 25. výročí založení společnosti KLAUS Timber. V současné době společnost KLAUS Timber zaměstnává cca 400 zaměstnanců, z toho na pilnici je jich 25.

„V tuto chvíli jedeme na jednu směnu a to ještě nějaký čas vzhledem k situaci na trhu potrvá. Každopádně je ale pilnice stavěná na provoz dvou směn. Kdy je spustíme, to rozhodneme podle aktuální situace,“ uvedl majitel a jednatel společnosti KLAUS TIMBER v jedné osobě Marcel Klaus s tím, že rozjetím dvousměnného provozu nově zaměstná firma dalších 30 zaměstnanců.

Pila disponuje nejmodernějšími technologiemi od kvalitních dodavatelů, mezi nimiž dominuje česká firma Dřevostroj a německá společnost EWD. Provoz pily je koncipován tak, aby byl co nejohleduplnější k okolí i k životnímu prostředí. Její spuštění společnosti KLAUS Timber přineslo širší možnosti pořezu a více soběstačnosti, zároveň otevřením pily firma nabídla nové pracovní příležitosti nejen pro místní občany.

Dobrou působnost firmy na Nepomucku ocenil rovněž starosta Nepomuku Vladimír Vokurka. Zdůraznil, že je dobrým příkladem pro všechny zejména tím, že vytváří a využívá nové technologie šetrné k ekologii a závěrem svých slov dodal: „To, že Marcel Klaus tady řekl, že je Nepomuk dobré místo pro podnikání i pro život, to je i jeho zásluhou.“

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka