Aktivity a atrakce pro všechny věkové kategorie v Plzni

Plzeň je nádherné město. Vyniká svou tradicí a nabízí bohaté množství výletních lokalit pro celou rodinu. V dnešním článku si představíme místa, která by neměla uniknout vaší pozornosti.

Jarní servisní akce AUTO CB

Za kulturou do divadla

Navštěvovat divadlo nemusíte jen poblíž bydliště, klidně si prohlédněte programy z divadla v místech, kde máte naplánovaný výlet. Město poznáte zase z jiného pohledu, což je způsob, jak si výlet okořenit a nenudit se. Nezapomeňte však na to, že se návštěva divadla neobejde bez správného oděvu. Na společenské události, čímž je i divadelní prostředí, se hodí elegantní oblečení. A teď už pojďme na konkrétní divadla.

Divadlo Josefa Kajetána Tyla

Divadlo s dlouholetou tradicí nabízí hned 5 typů představení: balet, operetu, činohru, operu a muzikál. Představení se odehrávají v prostorách bohatě zdobeného novorenesančního Velkého divadla a moderního Nového divadla, ve kterém najdete dvě scény - Novou scénu a Malou scénu. Zážitek si odnesete nejen z představení, ale i z jednotlivých budov. Vybrat si můžete z představení jako Šípková Růženka, O Rusalce, Prodaná nevěsta, R.U.R, Sněhurka a mnohých dalších. Na své si přijdou dospělí i dětští diváci.

Divadlo Alfa

Kdo by nemiloval loutky! V divadle Alfa se zaměřují na loutkářskou tradici a představení, což znamená, že ho budou vaše děti zbožňovat. Plzeň je loutkami proslavená, přece jen se zde narodil Hurvínek, Mánička a taťka Spejbl. Objevte s dětmi divadelní svět plný kouzel a příběhů a uvidíte, že si společné odpoledne užijete. Kromě klasických dětských představení tu hrají i komediálně zaměřené Tři mušketýry, Odyssea nebo Putování dobrého Hanse Böhma Evropou.

Příroda opravdu zblízka

Zvířecí říše uchvátí svou pestrostí, barvami i tvary. A v Plzni 3x tolik, protože tu najdete Zoo, DinoPark a Akva-tera. Svět zvířat budete mít jako na dlani. Od těch živých až po ta vyhynulá. Asi všichni víme, že jsou české zoo světově opravdu výjimečné, v každé najdeme něco, co jim ostatní zoo mohou závidět. V této se jedná o zmiji pavoučí. Žije zde jediný pár na světě, jinak hada přirozeně najdeme v Íránu a Iráku.

DinoPark se nachází hned v zoo, takže nemusíte daleko. V této zábavně-vzdělávací expozici se přesunete o miliony let dozadu do druhohor. Druhohory se dělí na trias, jura a křída. Děti (ale věříme i vás) naprosto uchvátí statické, ale i robotické modely dinosaurů v životních velikostech.

A jako poslední zmíníme Akva-tera, což se přezdívá jako Tropy v srdci Plzně. Expozice je umístěna na adrese Palackého 5 a láká na sbírku studenokrevných obratlovců a bezobratlých živočichů. V objektu si dokonce můžete koupit živočicha z jejich přebytku odchovů a rovnou se dozvědět o správném chovu.

Historie města sahá opravdu daleko

Kde se o historii Plzně dozvědět víc než v Západočeském muzeu? A stejně jako plzeňská zoo, i zdejší muzeum sídlí hned na několika adresách. V 6 budovách na vás čekají propracované expozice s informacemi o řemeslech, architektuře, nálezech, etnografii, přírodovědě, … Je toho opravdu hodně a záleží pouze na vašich časových možnostech, co všechno stihnete navštívit a prozkoumat.

Jaké budovy muzeum tvoří?

  1. Hlavní budova

  2. Národopisné muzeum Plzeňska

  3. Muzeum církevního umění plzeňské diecéze

  4. Muzeum loutek

  5. Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech

  6. Vodní hamr Dobřív

Pohyb a zábava musí být

Chcete s dětmi podniknout něco aktivního, rozproudit krev a vybít přebytečnou energii? V tom případě máte opět hned několik možností, protože v se v Plzni skrývá spousta sportovně zaměřených center. Hopsání děti unaví a zároveň vyplaví hormony štěstí, což je při výletech to nejdůležitější.

Centrum sportu a zábavy Area D

Na neuvěřitelných 3000 m2 čeká nepřeberné množství prolézaček, trampolín, skákacích hradů a hřišť. Na hřištích se dá hrát fotbal, florbal, nohejbal, badminton nebo volejbal. Jakou míčovou hru si vyberete jako první? Opravdu malí návštěvníci se vyřádí v dětském koutku a v barevném bazénku s míčky.

Jump Family Plzeň

Jump Family můžete znát i z jiných měst, kromě Plzně se arény nachází v Ústí, Českých Budějovicích, Mostě a Olomouce. V plzeňské pobočce najdete 9 atrakcí, což znamená hodiny a hodiny nekončící zábavy. Kromě trampolín (a hrách jako vybíjená nebo basketball) si můžete změřit fyzické schopnosti na ninja dráze nebo atrakci s názvem WIPE OUT.

Text a foto: Tomáš Kováč, externí redaktor

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.03.2023 10:10



4 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka