Během mezinárodního filmového festivalu JUNIORFEST 2018 přepravily autobusy plzeňského ČSAD 2150 dětí z 25 škol

I díky autobusům ČSAD Plzeň proběhl úspěšně již jedenáctý ročník sedmidenního mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež zaměřeného na dětský film, který se konal ve dnech 9. až 15. listopadu v pěti městech Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

I díky autobusům ČSAD Plzeň proběhl úspěšně již jedenáctý ročník sedmidenního mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež zaměřeného na dětský film, který se konal ve dnech 9. až 15. listopadu v pěti městech Plzeňského kraje. Autobusy největšího plzeňského dopravce ČSAD autobusy Plzeň po celý týden přepravovaly děti ze základních a mateřských škol v kraji na různá festivalová místa ve festivalových městech Plzeň, Domažlice, Horšovský Týn, Dobřany a Přeštice, kde byly právě promítány snímky pro děti. Bezpečně a včas přitom dovezly 2150 dětí z pětadvaceti škol na třicet různých představení a zpět.

Na akci se podílely a spolupracovaly mezi sebou čtyři provozovny plzeňského autobusového dopravce – Plzeň, Domažlice, Přeštice a Tachov.

Autobusy ČSAD Plzeň nevozily děti jen na jednotlivé projekce filmů, ale i na doprovodné akce. Letos nejoblíbenější doprovodnou akcí festivalu byla akce s názvem Pevnost Týn, která se uskutečnila v prostorách zámku v Horšovském Týně. Tentokrát zde v naučně-adrenalinové soutěži inspirované oblíbenou francouzskou soutěží proti sobě soupeřili žáci ze ZŠ Přeštice, ZŠ Horšovský Týn, ZŠ Domažlice, ZŠ Staňkov a ZŠ Bor. Do Erbovního sálu je přitom přijela podpořit i herečka Bára Štěpánová.

Letos poprvé byla zajištěna autobusová přeprava z Plzně, z Dobřan a z Domažlic na udílení ceny Zlatá rafička a na setkání s oblíbeným českým filmovým a televizním režisérem Jiřím Strachem nebo s herečkou Ivou Janžurovou v prostorách Státního hradu a zámku Horšovský Týn.

„Autobusová přeprava všech dětí ze základních škol na jednotlivá představení šestidenního maratonu filmových projekcí ve všech pěti festivalových městech a zpět proběhla bez jakýchkoliv problémů,“ zhodnotil vedoucí obchodně-dopravního útvaru ČSAD autobusy Plzeň Ing. Jiří Horák.

JUNIORFEST je filmový festival proděti a mládež, který se v Plzeňském kraji koná pravidelně od roku 2008. Jedná se o soutěžní festival zaměřený nejen nahranou a animovanou filmovou tvorbu, ale od roku 2017 i na tvorbu dokumentární. Festival každoročně navštěvuje přes 12000 diváků. Festival jim nabízí více jak 100 filmových projekcí, 20 praktických workshopů a kreativních dílen a další desítku ostatních doprovodných akcí. JUNIORFEST nabízí nejen projekce české a evropské filmové produkce, ale zároveň rozvíjí možnosti filmového vzdělávání prostřednictvím unikátních aktivit, které podporují aktivní zapojení dětí a profesionálů. Mezi ně patří například i tematické pracovní dílny, retrospektivy a setkání s výjimečnými filmovými tvůrci.

Příští, dvanáctý ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST se koná od 8. do 14. listopadu 2019.

Fotogalerie
Autor: ČSAD autobusy Plzeň a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 19.11.2018 18:15



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka