Chcete být šipkařské eso?

Zhlédli jste se v šipkařském sportu? Světovou hvězdou jako „Zlej Kája“ se můžete stát, i když nezačnete tento sport dělat v útlém věku a nemusíte mít za sebou tým odborníků, zázemí a drahé sportovní vybavení. Pro příběh, který je až neuvěřitelný svým happyendem, můžeme zůstat na domácí půdě.

Cílená propagace v Plzni

Myslíte si, že šťastné konce mají jen příběhy z Hollywoodu? 

To se pletete, protože jeden takový se právě děje v České republice. Karel Sedláček alias Zlej Kája je toho důkazem. Být mezi šipkařskou elitou – mezi sto nejlepšími šipkaři na světě – se ještě nikomu z Čech nepovedlo. Všechno to začalo v devadesátých letech, když dostal od kamaráda dárek k narozeninám – terč a šipky soft. Dal mu je, protože se jich chtěl zbavit a tím odstartoval Karlovo nadšení pro šipkařský sport. Začal trénovat a o dva roky později házel šipky na prvních turnajích. Po vojně dostal práci v Pardubicích a zúčastnil se prvních turnajů na republikové úrovni.

Pomalu se začal prosazovat i v zahraničí, kde na soutěžích WDF (World Darts Federation) skončil ve finále, ve dvojici s Otou Změlíkem vybojoval páté místo na turnaji British Open a tak dále. Díky dobrým výsledkům v roce 2013 se stal vítězem východoevropského žebříčku BDO (British Darts Organization) a kvalifikoval se na BDO mistrovství světa 2014, kde nestačil na Paula Jenningse a skončil v osmifinále.

V roce 2017 reprezentoval Českou republiku na World Cup of Darts, v roce 2018 se kvalifikoval na Dutch Darts Championship, získal prvenství na Mistrovství ČR v jednotlivcích a na Czech Open se stal také vítězem. Začátkem roku 2020 se stal historicky prvním držitelem tzv. „Tour Card“, kterou hráč získává statut profesionála na další dvě sezóny. Letos v březnu si zahrál na UK Open a prošel do čtvrtého kola, kterého se už účastnili hráči z TOP 32 na světě.

Sečteno a podtrženo: Karel Sedláček je naším sympatickým zástupcem šipkařského sportu a je i pro mnoho českých hráčů vzorem tvrdošíjnosti a schopnosti bojovat. Zlej Kája už navždy zůstane přezdívkou, která posunula český šipkařský sport mezi světovou elitu.

Autor: UNIWEB s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka