Děti z mateřských škol centrálního obvodu zahajují praktickou část dopravní výchovy

Dopravní výchova patří mezi nejdůležitější oblasti v bezpečnosti silničního provozu u dětí. Proto, stejně jako v minulém roce, uspořádal plzeňský centrální obvod pro předškoláky z mateřských škol dopravní výuku na dětském hřišti. Této v Plzni zcela unikátní akce se účastní děti z mateřských škol, které se nacházejí na území Městského obvodu Plzeň 3.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Na základě úspěchu této akce zajišťujeme pro předškoláky ve všech obvodních mateřských školách dopravní výuku, skládající se z teoretické části, praktické části na dopravním hřišti a provozu“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„V rámci této akce pomáháme zřizovat v mateřských školách malá dopravní hřiště s minimálně jedním přechodem, dokupujeme koloběžky, přilby, dopravní prvky a další věci potřebné pro dopravní výuku předškoláků“, upřesnil Petr Baloun, místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Nyní začíná velké finále dopravní výuky na samotném dětském hřišti, ve kterém děti zúročí znalosti získané touto výukou. Pokud dítě řádně splní zadané úkoly, které byly zapsány v jeho kartě, dostane na závěr, kromě malé pozornosti, i vlastní dětský řidičák.

Vše začne 21. května 2019 ve 33. ZŠ ve Skvrňanech za asistence Městské policie Plzeň, Policie České republiky, Autoklubu Plzeň a plzeňského BESIPu. Programu se zúčastní zhruba 500 dětí.

„Záleží nám na bezpečnosti našich dětí, a proto podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení jejich bezpečnosti na ulicích. Je to jedna z našich priorit. Jsme rádi, že se projekt povedl rozšířit z původních čtyř mateřských škol na všechny předškoláky z obvodu. Touto akcí také chceme dětem ukázat, že policista a strážník není jejich nepřítel, jak někdy slýchávají, ale především pomocník a kamarád. Chtěl bych tímto poděkovat partnerůmz řad Městské policie, PČR, Autoklubu a BESIPu za jejich spolupráci“, doplnil starosta David Procházka.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.05.2019 16:26




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka