Domovinka rozšiřuje služby a hledá další personál!

Nejenom v Plzni, ale také na venkově potřebují senioři služby Domovinky, která jim nyní vychází vstříc a rozšíří svou nabídku služeb až do vzdálenosti 40 km od Plzně. Nejdříve je ale potřeba doplnit personál.

Jarní servisní akce AUTO CB

Organizace Domovinka v Plzni na Slovanech pečuje o seniory, kteří využívají mnoha služeb. V nabídce je domácí a hospicová péče, týdenní i denní stacionář, lektorská činnost i canisterapie, která pomáhá převážně lidem na stacionáři, ale i klienti v domácí péči se mohou na pejsky těšit.

Služeb využívá přibližně 300 klientů z Plzně, ale i z okolí. A právě nyní má Domovinka v plánu rozšířit služby ještě více, jak uvedla ředitelka Bohumila Hajšmanová. "Naše služby využívají převážně plzeňští klienti, ale my bychom rádi rozšířili službu i mimo město, protože víme, že i na venkově je o takovou  pomoc zájem. Už nyní vyjíždíme s domácí hospicovou péčí do vzdálenosti až 40 km, chtěli bychom ale toto území pokrýt i domácí péčí jako takovou. Není to ale jednoduché, nejdříve musíme doplnit personál, což nyní obnáší nabrat dvanáct sester. Samozřejmě potřebujeme kvalifikované síly. V dnešní době již není nutná registrace, tak věřím, že spousta sestřiček někde je," vysvětluje Hajšmanová, která vede Domovinku už od devadesátých let. 

Nyní je v organizaci na šest desítek sester, fyzioterapeutek, pracovnic v sociálních službách, ergoterapeutek. "Všichni se snažíme, aby naši klienti byli spokojení, pořádáme pro ně různé akce, výlety, mají zde i dílny, kde něco vyrábějí. Nyní máme putovní fotografickou výstavu  - Krása stáří v TOTEMu na Lochotíně, která potrvá do poloviny října. Už jsme ale dofotili další sérii s našimi klienty a naši příznivci se mohou letos těšit na dva charitativní kalendáře - stolní a na zeď. Budeme pokračovat i v jejich putování, to je ale zatím předmětem vyjednávání, kde ji potkáme," dodala ředitelka organizace Bohumila Hajšmanová.

Kdo by měl zájem pracovat v Domovince na plzeňských Slovanech, může kontaktovat ředitelku na  mail: hajsmanova@domovinka.cz.

Martina Sihelská

Foto: archiv Hajšmanová + Misíková

Fotogalerie
Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.09.2018 10:17




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka