Dům na Plzeňsku skrýval pěstírnu konopí i zbraně

Krajští kriminalisté z TOXI týmu zajistili při domovní prohlídce téměř 120 rostlin konopí, přes 230 gramů sušiny rostlin konopí, finanční hotovost ve výši 275 tisíc korun, tři střelné zbraně a zadržely dvě osoby.

Cílená propagace v Plzni

Dne 29. září 2022 v časných ranních hodinách byla v jedné z menších obcí na Plzeňsku provedena ze strany kriminalistů TOXI týmu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje realizace případu s krycím názvem „BOX“.

Na místě byla provedena domovní prohlídka v rodinném domě, ve kterém se nacházela speciálně upravená místnost pro pěstování rostlin konopí. Rostliny byly pěstovány ve speciálním substrátu obohaceném chemickými přísadami, za pomoci umělého osvětlení, zabudované ventilace, vytápění a zavlažování. Při domovní prohlídce bylo zajištěno téměř 120 rostlin konopí, přes 230 gramů sušiny rostlin konopí, finanční hotovost ve výši 275 tisíc korun a tři střelné zbraně.

V rámci realizace byly zadrženy dvě osoby ve věku 46 let, muž a žena, proti kterým bylo dne 30. září 2022 zahájeno trestní stíhání ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obě osoby jsou v současné době stíhány na svobodě. Věc nadále vyšetřují plzeňští krajští kriminalisté.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.10.2022 07:00



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka