Falešný lékař z Kanady vylákal z ženy z Rokycanska 200 tisíc

Rokycanští kriminalisté se v současné době zabývají případem, kdy neznámý pachatel svým podvodným jednáním vylákal z důvěřivé ženy několik set tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

V polovině prosince minulého roku se dvaačtyřicetiletá žena z Rokycanska seznámila přes internetovou seznamku s mužem, který o sobě uvedl, že pracuje jako lékař v Kanadě. Pod záminkou navázání hlubšího vztahu a legendou o zaslání údajného balíčku jako daru, v následujících měsících z důvěřivé ženy vylákal ve dvou případech finanční hotovost v celkové výši převyšující 200 000 korun. V prvním případě byla poškozená žena pod legendou zadrženého balíčku e-mailem kontaktována údajnou tureckou kurýrní službou o zadržení zásilky a následně byla vyzvána k zaplacení poplatku za balíček. V druhém případě měla žena uhradit pojištění zásilky. Žena požadované peníze zaslala na účet, ale balíčku se přesto nedočkala.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají.

V souvislosti s tímto případem apelujeme na občany, aby v žádném případě neposílali peníze na neověřené účty a při komunikaci přes internetové seznamky, měli stále na paměti, že na druhé straně může být podvodník, který chce využít jejich důvěřivosti.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.03.2021 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka