Festival Sportu rozpohybuje park za OC Plzeň Plaza

Ve čtvrtek 20. června bude OC Plzeň Plaza patřit sportu. Uskuteční se zde již 6. ročník Festivalu Sportu. Akci pořádá Nadace sportující mládeže a Pohyb a zdraví, o.p.s. ve spolupráci s městem Plzeň a sportovní mi kluby a spolky, které se podílejí na zajištění jednotlivých stanovišť.

Cílená propagace v Plzni

Den plný pohybu, sportu a dobré zábavy. Tak by se dal charakterizovat Festival sportu, který nabídne program na rekordních téměř 60 stanovištích. Vše samozřejmě smožností vyzkoušení na vlastní kůži. Kromě toho bude probíhat bohatý taneční program na pódiu v amfiteátru.

Dopolední program je určený především pro školy. Přihlášeno je více než 4500 dětí z mateřských, základních i středních škol. „Jsme rádi, že se návštěva Festivalu Sportu vpředprázdninovém období stala již tradiční součástí programu škol prakticky zcelého Plzeňského kraje,“ uvedl František Berka, předseda správní rady Nadace sportující mládeže.

Chybět nebudou tradiční sporty jako fotbal, atletika, florbal, lední hokej nebo basketbal. Kvyzkoušení ale bude i celá řada dalších sportů a pohybových aktivit. „Určitě bych všem doporučil, aby se zastavili na stanovišti házené, kde bude po celý den kvidění pohár pro mistry ČR. Od 10 hod. navíc proběhne autogramiáda několika hráčů A-mužstva,“ říká za organizátory Petr Vinkelhöfer, který byl zároveň kapitánem mistrovského týmu Talentu Plzeň.

Chybět nebude ani pozemní hokej, lukostřelba, frisbee, americký fotbal , orientační běh a řada dalších sportů. Bude možné si zahrát oblíbený stolní hokej, projet se na longboardu nebo na řece vyzkoušet svoje umění na paddleboardu. Na stanovišti Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR budou nachystány informace týkající se zdravého životního stylu.

Součástí tanečního programu budou kromě samotných vystoupení také workshopy, představí se cheerleaders. Oddychnout si od sportovních aktivit bude možné při koncertu Báry Zemanové, který je součástí dopolední části programu.

Nudit se nebudou ani nejmenší děti pro které bude připravený skákací hrad nebo stanoviště, na kterém si budou moci vyzkoušet svoje dovednosti smíčem, švihadlem apod.

Vítaným zpestřením především při horkém počasí určitě bude jízda na obří vodní skluzavce. Milovníci příběhů Harryho Pottera si budou moci zahrát kouzelnický Famfrpál.

Zahájení je naplánováno na od 8:45 hod., program na stanovištích bude končit v 18:00 hodin.

Vstupné pro děti je 30 korun, pro dospělé 50 korun. Školy, které se předem zaregisttrují, mají zvýhodněné vstupné pro děti i pedagogický doprovod. ZTP a jedna osoba doprovodu mají vstup zdarma.

Více informací je kdispozici na www.festivalsportu.cz.

Hlavními partnery akce je město Plzeň a Plzeňský kraj.

Fotogalerie
Autor: Nadace sportující mládeže, nadace Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 13.06.2019 08:57



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka