Inspirace na moderní ložnice 2022

Představte si svou ložnici podle nejnovějších trendů. Jaké barvy vévodí v roce 2022 ložnicím? Které styly jsou aktuální? Nezáleží na tom, zda milujete minimalismus, jste duší romantici, bohémové nebo milujete prakticky zařízené bydlení. Z aktuálních trendů si vybere úplně každý.

Jarní servisní akce AUTO CB

Postel je středobodem ložnice

Středobodem každé ložnice je postel. Ať už je minimalistická či naopak pompézní, důležité je, jaký je na ni umístěn rošt a matrace. Kvalitní a zdravý spánek je totiž neměnným trendem. Na každou postel se hodí luxusní matrace, která spáči poskytne pohodlí v průběhu celé noci.

Usínejte jako na obláčku

Po jaké matraci sáhnout? Pokud trpíte bolestí zad a trápí vás klouby, je pro vás nejvhodnější zdravotní matrace. Pokud se chcete rozmazlovat a užívat si pohodlí po celou noc, sáhněte po pěnové matraci. Proč? Jaké jsou výhody pěnových matrací? Jsou lehké, prodyšné a přizpůsobí se tlaku, které na ně vaše tělo vyvine. Speciálním druhem pěnových matrací jsou ty, jejichž součástí je líná pěna. Ta totiž přizpůsobuje svůj tvar vašemu tělu a dokonale jej zkopíruje. Spaní na matraci z paměťové pěny je jako spaní na obláčku.

Skandinávský styl

Mezi styly, co se stále drží na vrcholu, je skandinávský styl. Ten kombinuje přírodní materiály, světlé odstíny a minimalistický styl. Ložnice zařízená ve skandinávském stylu je světlá a nejčastěji využívá bílou a šedou barvu, která je zkombinována s přírodní barvou. Aby bylo každé probuzení příjemné, vedle postele je nutné položit huňatý koberec.

Image title

Zdroj obrázku: Photographee.eu / Shutterstock.com

Probuzení v Provence

Toužíte usínat a probouzet se do jemných barev, vůně levandule, a tak trochu romantického prostředí? Styl francouzského venkova je pro vás to pravé. Romantické motivy volte na stěny i při volbě povlečení. K osvětlení ložnice využijte stojací lampy s látkovými stínítky a nezapomeňte na několik svazků levandulí, které rozmístíte po celé ložnici.

Image title

Zdroj obrázku: Photographee.eu / Shutterstock.com

Urban jungle v ložnici

Změňte svou ložnici v prales a obklopte se pokojovými rostlinami, jež čistí vzduch. Pohled do zeleně ihned po probuzení uklidňuje a snižuje hladinu stresu. Aby se ovšem rostliny neobjevovaly pouze v květináčích, pořiďte si závěsy do ložnice s potiskem džungle a doplňte je ladícími povlaky na polštáře a přikrývky. Protože je potisk džungle moderní i na oděvech, snadno seženete i pyžama a noční košile s barevným džunglím potiskem. Když už městskou džungli, tak pořádně!

Image title

Zdroj obrázku: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ložnice ve stylu feng shui

Máte pocit, že rozmístění vaší ložnice není to pravé? Trpíte nespavostí, neustále se v noci budíte a není vám ve vaší ložnici příjemně?

Inspirujte se tradičním učením feng shui a přestěhujte nábytek v ložnici podle jasně daných pravidel, například:

  • Postel musí být dobře přístupná z obou stran.
  • Pod postelí by neměl být úložný prostor, aby mohla energie v místnosti volně proudit.
  • Noční stolky by měly být umístěné po obou stranách postele. Symetrie je totiž pro feng shui zásadní.

Boho ložnice pro bohémy

Nudí vás minimalistické styly ložnice? Toužíte po barevných kombinacích, přírodních materiálech a kombinaci moderních doplňků s těmi vintage? Ložnice v boho stylu je přesně taková jako bohémský styl života – nekonvenční a pestrá. Pro umírněnější bohémy je vhodné zvolit elegantní a minimalističtější verzi boho stylu zvanou boho-chic.

Image title

Zdroj obrázku: Prostock-studio / Shutterstock.com

Přeměňte svou ložnici v trendy místnost, v níž se vám bude skvěle usínat, výborně spát a příjemně se probouzet. Inspirujte se skandinávským stylem, stylem francouzského venkova, přetvořte ložnici v městskou džungli nebo vsaďte na tradiční učení feng shui, popřípadě přetvořte ložnici v bohémské doupě. V kombinaci s kvalitní matrací si budete dopřávat zdravý a ničím nerušený spánek a bolest kloubů a zad po probuzení bude minulostí.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka