Marta Semelová - šťastná to soudružka!

Obvodní soud pro Prahu 1 zamítl žalobu na Martu Semelovou za její výroky, pronesené předloni v České televizi. A co konkrétně myšlenkové pochody velí této osobě vlastně tvrdit?

Cílená propagace v Plzni

- Okupaci v srpnu 1968 nazývá internacionální pomocí, která ovšem komunistické straně a komunistickému hnutí udělala do budoucna mnohé problémy.

- Vasil Bil‘ak  je pro ni významný politik a pozitivní postava

- Za politické vězně se mnohdy považují lidé, kteří nebyli političtí vězni, ale prostě měli za sebou obyčejnou kriminální činnost

- Pochybuje, že přiznání Milady Horákové byla vynucená, ale v každém případě je to záležitost, která je smutná.“

Smutné je to celé.  A proč začíná toto moje krátké vyjádření parafrází z díla Boženy Němcové?  Kněžna Zaháňská v něm těmito slovy hodnotí odchod babičky z tohoto světa.

Soudružka Semelová může být šťastná, že žije v tomto světě, v této naší době. V době, která jí umožňuje šířit nehoráznosti uvedené výše nejen v České televizi, ale i všude jinde, kam ji její komunistické kroky zavedou.

Ocitnout se v době, kdy vše ovládala strana, pro kterou svými názory dnes získává extrémní levicové voliče, možná by to pro ni nemuselo být tak šťastné životní období. Počátkem 50. let by byla svědkem například 230 rozsudků smrti, více než 100 000 rozsudků k doživotním či mnohaletým trestům a mnoha jiných zvěrstev, které komunisté prováděli v naší zemi. I sami sobě. Možná by se vzhledem ke své angažovanosti vypracovala mezi nejbližší soustraníky rudého Klémy. Možná by její soudruzi našli jeden trest smrti i pro ni a ona by se ocitla po boku Rudolfa Slánského mezi 11 popravenými vysokými komunistickými funkcionáři.

Snadno by se jí mohlo stát, že by ji doba, po které možná vzdychá a jejíž návrat by si přála, tak nějak „semlela“. Možná i do té, jinde zmiňované masokostní moučky. Možná by se u tehdejších soudů za své „do Moskvy volající“ (na Nebe předpokládám nevěří) drzosti dočkala zcela jiného než osvobozujícího rozsudku.

Inu, jak bylo řečeno již v nadpisu – šťastná to soudružka!

Lumír Aschenbrenner
Senátor za Plzeň a starosta Slovan

Autor: Lumír Aschenbrenner Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 13.01.2016 08:18




7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka