Mateřská školka ve Schwarzově ulici má nové zateplení

Plzeňský centrální obvod opět dokončil jednu ze svých investičních akcí, které jsou směřovány do obnovy či vylepšení interiéru a exteriéru mateřských škol nacházející se na jeho území a které spravuje.

Cílená propagace v Plzni

Tentokrát se jednalo o zateplení 24. MŠ ve Schwarzově ulici na plzeňských Borech.

„Jelikož jde o památkové chráněný objekt, nepřichází v úvahu jakékoliv zásahy do obvodového pláště či nosných konstrukcí, které by jakýmkoli způsobem měnily stávající vzhled a charakter budovy. Proto se zateplení týkalo pouze konstrukce střechy a stropu nad druhým nadzemním podlažím“, vysvětluje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3. „V rámci zateplení byl nově proveden celý střešní plášť, osazeny byly termostatické hlavice na topení, které zajistí dětem i zaměstnancům tepelnou pohodu, a v pobytových místnostech dětí hlásiče koncentrace CO2, které upozorní na jeho zvýšenou koncentraci zejména vzimně při uzavřených oknech. Hodnota celé investice je
1 316 000 Kč. V budoucnu nás čeká ještě oprava letní terasy v 1. patře tak, aby ji bylo možné bez problému také využívat"
, dodává.

V rámci akce také byla stávající oběhová čerpadla nahrazena novými elektronickými a jednotlivé okruhy topné soustavy byly osazeny vyvažovacími ventily. Všechna tato opatření povedou k úsporám energie na topení celého objektu.

„Jsem rád, že se nám podařilo vhodným způsobem upravit tuto nemovitou kulturní památku zroku 1949 na našem obvodě, kam patří kromě samotného objektu i přilehlý pozemek, užívaný jako zahrada pro děti. Rovněž oceňuji, že se nám podařilo získat na tuto akci dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 476 224 Kč“, uvedl David Procházka,

Fotogalerie
Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 17.07.2019 16:09




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka