Na šumavském Špičáku napadl přírodní sníh a zasněžuje se

Na šumavském Špičáku připadlo za poslední dva dny dohromady opět 10 centimetrů přírodního sněhu a od úterka bylo ve dne v noci spuštěno i technické zasněžování.

Cílená propagace v Plzni

Špičák, Železná Ruda, 13.2.2020. Na šumavském Špičáku připadlo za poslední dva dny dohromady opět 10 centimetrů přírodního sněhu a od úterka bylo ve dne v noci spuštěno i technické zasněžování. „My vzhledem k letošnímu počasí vlastně stihneme v průběhu pracovního týdne sjezdovky vždy vylepšit, abychom po víkendu začínali nanovo. Aktuálně máme ale otevřené trati ve výborném stavu a lyžování na nich je opravdu pěkné,“ uvedl k současným podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Pozn. k průběhu letošní zimní sezony: Prakticky od zahájení provozu jsou tady všechny týdny jako přes kopírák – úterý až pátek bývá chladnější období s občasnými sněhovými srážkami, o víkendu do pondělí se otepluje, někdy zaprší a sem tam foukne (někdy silněji).

Stále se tady lyžuje na hlavní více než 1,5 km dlouhé sjezdovce v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a rodinné Spodní Šanci. Dále je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem a sjezdovka od parkoviště. Když o víkendu počasí dovolí pak i svahy a vleky pod hotelem Sirotek. Na sjezdovkách, kde se lyžuje, leží v průměru vrstva 30 centimetrů přírodního a technického sněhu.

Na Špičáku nyní postupně rozšiřují prodej dalších typů skipasů přes svůj nový e-shop, kam o jarních prázdninách přibyly i bodové a rodinné jízdenky. „Hlavně u rodinných to můžeme doporučit. Při registraci všech členů rodiny systém jednak sám nabídne možnost výhodnějšího rodinného skipasu a kromě obvyklé slevy na děti (všechny vlastní lyžují zdarma) se ještě načte další 5 procentní sleva,“ vysvětluje V. Kasík.

Další aktuální info na www.spicak.cz

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka