Na šumavském Špičáku skončí letošní zimní sezona v sobotu 30. března v poledne

Potrvá celkem 106 dnů a počet lyžařů se pohybuje okolo 105 tisíc

Cílená propagace v Plzni

Podmínky na šumavském Špičáku byly a jsou v posledních dnech končící zimní sezony hodně proměnlivé a mění se prakticky ze dne na den. „Rozhodli jsme proto, že se u nás bude lyžovat jen do soboty 30. března, kdy ve 12,30 hodin sezonu ukončíme,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Původně se provoz plánoval o 1 den delší – do neděle 31. března.

Aktuálně se ještě lyžuje prakticky na stejných úsecích jako při startu této zimní sezony v půlce prosince 2018. Tzn. na horním konci trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a na rodinné Spodní Šanci v kombinaci s přibližovací sjezdovkou od parkoviště.

„Počasí už vykonalo své, na některých místech jsou vytátá místa a trať zúžená na třetinu. Všude je pouze firn. Prosíme proto všechny lyžaře, aby jezdili opatrně a dbali na svoji bezpečnost,“ dodal V. Kasík.

Návštěvnost je v těchto dnech minimální, takže s určitostí se není třeba obávat jakéhokoli čekání na cokoli.

Jinak v ročníku 2018/19 se i se zítřkem a sobotou bude na Špičáku lyžovat 106 dnů a počet lyžařů se finálně pohybuje okolo hranice 105 tisíc. Bližší data budou k dispozici v příštím týdnu. 

Další aktuální info na www.spicak.cz

Fotogalerie
Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka