Opravený most a silnice v Dnešicích slouží motoristům

V pořadí druhou stavbou, která byla tento týden slavnostně otevřena, je dokončená oprava silnice III/18035 a mostu v obci Dnešice na Přešticku.

Cílená propagace v Plzni

Konala se za účasti zástupců investora Krajské správy a údržby silnic Plzeňského kraje, zhotovitele stavby firmy STRABAG a.s. a náměstka hejtmana pro oblast dopravy Pavla Čížka. I tato stavba byla dokončena oproti původnímu termínu s dvouměsíčním předstihem.
„Náklady na opravu celkem půlkilometrového úseku činily 10,3 milionu korun a byly hrazeny z krajského rozpočtu,“ sdělil náměstek hejtmana Pavel Čížek a tím, že stavební práce probíhaly kromě silnice III/18035, také na silnici III/18041 procházející obcí Dnešice. „Nejproblematičtější jsou vždy místa, kde se stýká mostní konstrukce a střed obce. Jsem proto rád, že v Dnešicích máme všechny zásadní průchody silnic opravené. Bohužel to tak není ve všech obcích,“ posteskl si Pavel Čížek s tím, že vždy záleží především na tom, jak jsou v jednotlivých obcích na podobné rekonstrukce připraveni a zkoordinovány subjekty, kterých se podobná akce týká.

Na komunikaci v Dnešicích došlo k odfrézování asfaltových vrstev vozovky, bylo lokálně sanováno podloží a následně došlo k pokládce nových asfaltových vrstev včetně spojovacího postřiku. Silnice byla také potřebnými úpravami napojena na stávající nemovitosti. „Jsem rád, že se dotáhla akce, která byla započata v roce 2017. Oceňuji, že se na zdejším mostě rozšířily chodníky a podařilo se vyřešit nebezpečnou křižovatku. Cením si, že Plzeňský kraj vybral obec Dnešice, abychom po 900 letech měli komunikace takové, jaké si obec zaslouží. Vidím to jako velký úspěch a pro obyvatele je to určitě nejlepší dárek k Vánocům,“ dodal starosta Dnešic Vlastimil Polák.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.12.2022 14:05



4 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka