Plzeňané v karanténě mohou volit ve středu v depu

V Plzni zřídí Krajský úřad Plzeňského kraje speciální volební stanoviště, takzvaný drive-in, v areálu DEPO2015 v Presslově ulici číslo 14. Určeno je pro lidi v karanténě.

Cílená propagace v Plzni

Ti tak dostávají možnost hlasovat ve volbách do zastupitelstev krajů a jedné třetiny senátu. Aby mohli ve středu 30. září 2020 v DEPO2015 odvolit, musí mít trvalé bydliště na území okresu Plzeň-město a musí jim být nařízena karanténa nebo izolace. Volit mohou z vozidla v době od 7 do 15 hodin.  Prokázat se musí občanským průkazem.

„Zajistit lidem v karanténě možnost volby považuji za naprosto zásadní. V Plzni jsme pro naše občany nakonec pro toto vytipovali areál DEPO2015, jež je velmi dobře přístupný vozem a nachází se v blízkosti centra. Právě z automobilu budou občané volit, neměli by z něj vůbec vystupovat. Komisi se na místě prokážou předložením občanského průkazu,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa. Takto volit bude možné ve středu 30. září 2020 od 7:00 do 15:00 hodin.

Kromě toho mají voliči v karanténě ještě i druhou možnost, jak hlasovat, a to do zvláštní přenosné schránky. „Hlasování do zvláštní přenosné schránky je možné pouze za předpokladu, že volič o volbu tímto způsobem požádá Krajský úřad Plzeňského kraje. Požádat lze telefonicky na telefonním čísle 377 195 562 nebo 377 195 486, a to v úterý 29. září od 8 do 15 hodin, ve středu 30. září od 8 do 17 hodin a nejpozději pak ve čtvrtek 1. října od 8 do 20 hodin,“ přiblížil Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně. Volič sdělí krajskému úřadu své jméno a příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu, adresu místa, kde pobývá na území příslušného kraje, a telefonní číslo.
 
Hlasování do zvláštní přenosné volební schránky probíhá od 7 do 22 hodin v pátek 2. října 2020 a od 7 do 14 hodin v sobotu 3. října 2020. Krajský úřad může dobu pro hlasování do zvláštní přenosné volební schránky ve druhém dni voleb prodloužit, a to nejdéle o tři hodiny. Komise pro hlasování poté, co se dostaví do místa, kde pobývá oprávněný volič, a vyzve oprávněného voliče k hlasování, vyčká nejvýše 10 minut. Nedostaví-li se dotyčný k hlasování v této době, platí, že hlasování do zvláštní přenosné volební schránky odmítnul.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka