Proč je krepové povlečení stále oblíbenější?

Téměř polovinu našeho života trávíme v posteli. Postarejme se tedy o pohodlné a zároveň příjemné místo k odpočinku. Základem je velká postel a pohodlná matrace, ale důležitou roli hraje také ložní povlečení.

Cílená propagace v Plzni

Sháníte povlečení, které je příjemné na dotek, skvěle saje pot a navíc není třeba jej žehlit? V takovém případě je pro vás krepové povlečení jasná volba. Kvalitní krepové povlečení se vyrábí ze stoprocentní česané bavlny, takže je lehké, prodyšné, savé a přitom hřejivé. Jeho základní vlastností je střídání proužků hladké a nařasené látky, díky čemuž si skvěle zachovává tvar a nemačká se.

Krepové povlečení je prakticky bezúdržbové

V současné hektické době se nikomu nechce stát hodiny u žehlicího prkna a marnit drahocenný čas žehlením povlečení. To krepové se však žehlit nemusí - ušetří vám tím obrovské množství času, který můžete věnovat důležitějším věcem. Tato úspora času spolu se skvělými užitnými vlastnostmi jsou důvodem, proč je krepové povlečení mezi českými hospodyňkami stále oblíbenější.

Jak vybírat krepové povlečení

Ne všechna krepová povlečení, na která narazíte v obchodech, jsou ovšem stejně kvalitní. Na trhu se vyskytují i dovozové výrobky, které se sice jako krepové tváří, ale ve skutečnosti se jedná pouze o nekvalitní napodobeniny, které nejsou vyrobeny z čisté bavlny a obsahují příměsi umělých vláken. Ta poté způsobují horší savost a menší prodyšnost, navíc jsou podobná povlečení na dotek méně příjemná.

Kvalitní bavlněné krepové povlečení lze najít například na eshopu Zdeněk Staněk, kde žádné ztěchto potíží nehrozí. Zdeněk Staněk vyrábí povlečení včeské republice již více než 20 let a zakládá si nejen na tom, aby povlečení vždy byl vyrobené ze 100% bavlny ale i na perfektním šití od českých šiček. Tyto krepové soupravy jsou hebké na dotek a zaručí vám dokonalý spánek a pocit sucha po celou noc, a to i v případě, že trpíte nadměrným pocením.

Kvalitní krepová povlečení vás vlétě ochladí, vzimě naopak zahřejí a jsou vhodná také pro astmatiky a lidi trpícími různými alergiemi. Jsou dostupná v mnoha různých barevných provedeních a velikostech, ze kterých si snadno vyberete takové, které svými barvami a vzory bude odpovídat vašemu vkusu a ladit se stylem vaší ložnice či dětského pokoje. Krepové povlečení si zkrátka zamilujete.

Jakou velikost povlečení byste si měli vybrat?

Velikost je klíčem při výběru vhodného povlečení. Záleží na ní to, jakou sadu zvolíme. Klasická velikost povlaku na přikrývku je 140 x 200 cm, prodloužená 140 x 220 cm. Někdo miluje francouzské přikrývky pro dva, které se vyrábí ve velikostech 200 x 200, 200x220 nebo obrovský rozměr, 220x240 cm.

Co bude vhodné řešení? Velikost by měla být přizpůsobena rozměrům postele, peřiny a polštáře. Různé velikosti budou fungovat na jedné posteli a další na manželské posteli. V mnoha případech jde také o zvyk. Velikosti polštářů se také liší. Nejčastější rozměry povlaků na polštáře mají rozměry 70 x 90 cm, někdo ovšem dává přednost povlakům euro, které mají 50 x 70 cm. Jako doplněk, aby postel byla doladěná do posledního detailu, je vhodné zvolit i malý rozměr povlaků, například 40 x 40 cm nebo 45 x 50 cm.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka