Senioři, přihlaste se do nové sezóny počítačových kurzů

Spolupráce centrálního obvodu a Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni trvá od podzimu 2012. Od té doby díky výborné kooperaci z výuky počítačových kurzů vyšly stovky spokojených absolventů, a někteří z nich dokonce pokračovali v dalších úrovních.

Cílená propagace v Plzni

„Podzimní kurzy budou zahájeny na přelomu měsíce září a října. Výuka je rozdělena celkem do sedmi úrovní. Cena kurzu je 800,- Kč, obyvatelé centrálního obvodu ale uhradí jen polovinu, zbytek jim zaplatí úřad“, informuje Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu

Senioři absolvují kurzy na moderních počítačích přímo v budově střední školy na Borech, a to konkrétně v těchto úrovních:

- začátečníci: kurz určený úplným laikům, výuka začíná rozpoznáním ovládacích prvků PC a jejich manipulací, naprosté základy práce se soubory, internet atd.

- mírně pokročilí: kurz určený uživatelům PC se základními dovednostmi

- středně pokročilí: kurz určený aktivnějším uživatelům PC, kteří chtějí rozšířit své běžné znalosti

- úprava digitálních fotografií (začátečníci): práce s fotografiemi, přenos do PC, jejich úprava atd. (pro přihlášení do tohoto kurzu je nutná alespoň začátečnická znalost užívání PC)

- úprava digitálních fotografií (pokročilí): navazuje na kurz úpravy digitálních fotografií pro začátečníky

- práce s tabulkami: výuka v programu Excel (pro přihlášení do tohoto kurzu je nutná alespoň začátečnická znalost užívání PC)

- multimédia a práce s chytrými telefony či tablety: první polovinu kurzu se účastníci zaměří na práci na počítači, konkrétně stahování a přenos dat; druhá polovina kurzu je věnována vybraným aplikacím a práci s dotykovými telefony nebo tablety (účastníci tohoto kurzu musejí mít minimálně mírně pokročilé znalosti užívání PC!!; tablety a chytré telefony si účastníci přinesou vlastní)

Kurzy se tedy budou konat zhruba na přelomu měsíce září a října, výuka je vždy ve všední den odpoledne dle zvolené úrovně. Cena za pět lekcí (15 vyučovacích hodin) je nově 800,- Kč, senioři s trvalým bydlištěm na území MO Plzeň 3 hradí pouze polovinu, zbytek jim doplácí úřad.

Zájemci s trvalým bydlištěm na území centrálního obvodu se mohou hlásit u pí Bauerové na tel. 378 036 496.

Zájemci s bydlištěm mimo centrální obvod, případně i mimo Plzeň, mohou kontaktovat paní Šmejkalovou (SŠIFS) na tel. 377 477 507. Ti však musí uhradit plnou cenu kurzovného.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 20.08.2018 12:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka